22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: mindkét Sajbán vált, de marad

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: mindkét Sajbán vált, de marad

Ugyanazon a napon jelentette be az NB I-es Paksi FC és az NB II-es Budaörsi SC is, hogy marad a csapatnál az Érdi VSE-ben nevelkedő testvérpár Sajbán Máté és Sajbán Miklós, ám mindketten távoznak, hiszen szerződésük eddig a Mezőkövesd-Zsóry FC-hez kötötte őket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2019/2020-as szezon előtt „csomagban” érkeztek a Budaörsi SC-től a Mezőkövesd-Zsóry FC-hez a Sajbán-testvérek, az idősebb, 26 esztendős Miklós és a 24 éves Máté, ezzel a ’90-es évek után lépett pályára ismét Érdi VSE-nevelésű játékos az NB I-ben.

Az idény Miklós számára nem indult jól, hiszen bokasérülést szenvedett, emiatt rögtön a bajnokság elején kikerült a keretből, míg Máté hét meccsen csereként lépett pályára a matyóföldieknél.

Az őszi idény után télen mindketten váltottak. Noha a csatárként bevethető Sajbán Máté iránt számos klub, így például az NB I-től azóta búcsúzó DVSC is érdeklődött, végül a szezon végéig a Paksi FC-hez került kölcsönbe. A középpályás Sajbán Miklós sérülése után nem tudta beverekedni magát a mezőkövesdi keretbe, ezért a több játéklehetőség miatt visszatért a Budaörsi SC-hez. A csonka NB II-es tavaszi idényben ennek ellenére négy mérkőzésen két gólt is szerzett, teljesítményével pedig meggyőzte arról a Budaörs szakmai stábját, hogy kölcsön után végleg a csapathoz kerüljön.

Öccse sem panaszkodhat, hiszen élete első teljes NB I-es szezonjában rendkívül fontos gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy a Paks bennmaradjon az élvonalban, hiszen a Tolna megyeieknél 13 bajnokin lépett pályára, s öt gólt szerzett. Többek között az FTC elleni 2–2-es döntetlen során az ő 96. percben szerzett góljával mentettek pontot a bajnok ellen Osztermájer Gáborék.

Július 6-án a Paksi FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy élt a kölcsönszerződésben lefektetett opcióval és kölcsön után végleg megszerezte az érdi nevelésű támadót.

„Örültem neki, mivel ugye ez azt is jelenti, játékommal meggyőztem a vezetőséget és a szakmai stábot egyaránt. Érkezésem után tavasszal mind a pályán, mind az öltözőben jól éreztem magam, így csak pozitív érzéseim vannak. Tényleg boldog vagyok, hogy a klub élt az opciós lehetőségével, és maradhatok” – nyilatkozta a Tolna megyeieknek Sajbán Máté.

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email