22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: izgalmas meccsen verte a sereghajtót az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: izgalmas meccsen verte a sereghajtót az Érdi VSE

Izgalmas, 6 gólt hozó mérkőzésen győzte le hazai pályán 4–2-re az Érdi VSE a sereghajtó és már biztos kieső Nagyatádi FC-t az NB III Nyugati csoportjának 34. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem volt könnyű helyzetben Limperger Zsolt, hiszen az Érdi VSE vezetőedzője Bozsoki Imrére, Kócsa Tamásra, Popov Patrikra és Varga Tamásra sem számíthatott a zalaiak elleni találkozón.

Ennek ellenére Kalmár Domonkos már 2 perc után megszerezhette volna a vezetést, de Vekkeli Deniel hárítani tudott, ahogy a túloldalon Kertész Ferenc előbb Horváth Péter emelésénél, majd Vukan Nikolic löketénél is védett.

A mérkőzés eleje ugyan tapogatózással telt, az érdi helyzetek a 29. percben vezettek eredményre, amikor egy szép kiugratás után Farkas Bálint volt eredményes (1–0). Igaz, a Nagyatád még a szünet előtt egyenlíteni tudott, amikor egy baloldali szöglet után Sághy Félixet találta meg a labda, aki közelről nem hibázott (1–1).

A második játékrészt aktívabban kezdték az érdiek. Előbb Koós Gábor lövése jelentett veszélyt, majd egy majdnem öngóllal szerezte meg ismét a vezetést a házigazda, de ami késett, nem múlott, hiszen az 55. percben Koóst lökték el a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, melyet a sértett higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába (2–1).

Itt még nem álltak le az érdiek, hiszen sorra dolgozták ki a helyzeteket, majd a 74. percben Koós gyötörte be a harmadik érdi találatot (3–1).

A kétgólos különbség azonban nem tartott sokáig, hiszen 2 perccel később Kis Péter egy lecsorgót elemi erővel bombázott az érdi kapu jobb felső sarkába, melybe Kertész Ferenc már csak beleérni tudott, hárítani nem (3–2).

Az érdiek kedvét azonban nem szegte, hogy előnyük egy gólra olvadt és több helyzet után a 92. percben Kollegát indították a társak, aki az alapvonalról passzolt vissza Molnár Bencéhez, aki higgadtan értékesítette helyzetét, beállítva ezzel a 4–2-es végeredményt.

„Sok volt a visszafogott játék az első félidőben, a két támadó szellemű szélső bekktől sokkal többet vártam, de nem tudtuk megbontani a széleken a Nagyatádot. Voltak lövései az ellenfelünknek, de nekünk veszélyesebb, kreatívabb játékosaink vannak, mint nekik, ennek is az oka, hogy vezettünk egy nullra és kettő egyre, de bosszantóan sok technikai hiba volt, a pontrúgásból kapott gól is bosszantó, szóval csak örülni kell a három pontnak, mert most ez volt a legfontosabb!”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Megvannak a saját céljaink, nem kergetünk hiú ábrándokat, tudtuk, mi fog ránk várni. Minden játékos tudja, hogy a jövője szempontjából fontos, hogy egy évet tud játszani az NB III-ban, ebből fogunk tudni építkezni a következő évben a megyei bajnokságban, remélem, kamatoztatni is tudjuk. Örülök neki, hogy ilyen játékosaink vannak, mert meg vannak a lehetőségeink minden mérkőzésen, de a képességek hiányából akadnak olyan hibák, amikből folyamatosan kapjuk a gólokat, így hiába vagyunk mezőnyben egyenlő ellenfelek, ha az egyéni hibákból gólokat kapunk”

– értékelt Papp Zoltán, a Nagyatádi FC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb május 12-én, 17.30-tól a VLS Veszprémet fogadja, majd május 16-án, 11 órától a Puskás Akadémia FC II vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 34. forduló
Érdi VSE–Nagyatádi FC 4–2 (1–1)
Érd, Ercsi úti Sporttelep, 150 néző. V.: Fehérvári P. (Juhász L., Rácz B.)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Csiszár, Földesi – Fürjes (Molnár B., 35. perc), Kalmár D., Koós, Farkas B. (Szekeres P., 93. p.), Balogh Á. – Kertész B. (Fügedi, 93. p.), Kollega (Sulyok, 93. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Nagyatádi FC: Vekkeli – Kis P., Horváth F., Sághy, Horváth P. – Kovács K. (Galamb, 56. p.), Koósz, Dekanics, Grabarics (Csikós, 66. p.) – Jerkovic, Nikolic
Vezetőedző: Papp Zoltán
Gól: Farkas B. (29. perc), Koós (55. p., 74. p. – az elsőt 11-esből), ill. Sághy (42. p.), Kis P. (76. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email