22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: egészen szürreális meccset nyert háromgólos hátrányból az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: egészen szürreális meccset nyert háromgólos hátrányból az Érdi VSE

Háromgólos hátrányból fordított és nyert 5-4-re a sérülésektől tizedelt Érdi VSE a sereghajtó TARR Andráshida SC ellen az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában. Limperger Zsolt vezetőedző dolgát azonban tovább nehezíti, hogy újabb játékosok estek ki sérülés miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A sereghajtó Andráshida ellen sem volt egyszerű dolga az Érdi VSE-nek, hiszen Limperger Zsolt gondjai tovább nőttek, miután eltiltás miatt Csiszár Zoltánra, edzésen elszenvedett súlyos sérülés miatt Borek Norbertre sem számíthatott a korábbi maródiak, Kalmár Domonkos, Molnár Dániel, Kovács Botond és Kollega Krisztián mellett, illetve Bozsoki Imre is csak vészkapusként lett nevezve a találkozóra.

A Balatonfüred elleni idegenbeli siker és az ott mutatott teljesítmény jó lökést adhatott a hazaiaknak, akik viszont korán, már a hatodik percben hátrányba kerültek, amikor Szinay Bendegúz kapott jó indítást Vass Györgytől, aki a kapuig gyalogolt és bár lövése megpattant Kertész Ferencen, a labda így is a kapuban kötött ki (0-1).

Bár a következő percekben Gera Dávid, Pallagi Botond és Koós Gábor révén is veszélyeztettek az érdiek, egyenlítés helyett az Andráshida duplázta meg előnyét, amikor a 18. percben egy szöglet után Kertész Ferenc nem tudott hárítani, a lecsorgó labdát pedig Vass György passzolta a kapuba (0-2).

A vendégek második gólja után hamar szépíthetett volna a házigazda, de hiába volt ígéretes helyzetben Jovánczai Zoltán, lövése a kapufáról nem jutott a kapuba. Aa folytatásban is saját kapuja elé szegezte az Andráshidát a házigazda, de az érdi gondokat tovább tetézte, hogy a szünet előtt tíz perccel egy ártalmatlan szituáció után Gubacsi Zoltán húzódott meg, amely miatt helyét Kertész Bence vette át.

A belső védők hiánya hamar meglátszott az érdieknél, hiszen a 40. percben Vass György egy szép távoli lökettel egymaga második, csapata harmadik gólját szerezte (0-3).

A második félidőben pedig már az egyébként mezőnyjátékos, Bozsoki Imre őrizte az Érdi VSE kapuját, miután Kertész Ferenc is megsérült.

Ennek ellenére az 58. percben összejött a szépítés az érdieknek, akik a második félidőben harmadik helyzetüket Gera Dávid remek lövésével értékesítették (1-3).

Két perccel később Szabó Richárd egy óriási bombával egy gólra csökkentette az érdiek hátrányát, melyet újabb két perc elteltével sikerült ledolgozni is, amikor büntetőhöz jutott a házigazda. A Koós Gábor által elvégzett tizenegyest bár hárította Czirjék Zoltán, de a kipattanót már a kapuba pofozta az érdi középpályás (3-3).

Újabb néhány perccel később megint Koóst buktatták a vendégek a tizenhatoson belül, az újabb büntetőt Koós pedig már első szándékból is értékesítette, megfordítva ezzel a mérkőzés állását (4-3).

A hajrában le is zárhatta volna a mérkőzést a házigazda, de a kimaradt lehetőségek után egy labdavesztést követően Fürjes Ádámnak kellett szögletre mentenie, de a beadás megtalálta Vass Györgyöt, aki a hosszúba csúsztatva egyenlített (4-4).

Sőt, az utolsó percekben a vendégek hibáját kihasználva Gera Dávid találhatott volna be, de óriási helyzetben csúnyán fölédurrantott. Aztán a hajrában mégis összejött a győzelem az érdieknek, amikor a hosszabbítás utolsó pilanataiban Koós Gábor szabadrúgásgóljával a hazaiak végül 5-4-re megnyerték a mérkőzést!

“Ha reálisan nézzük, az első félidő nem három null volt a mi javunkra, mert a játék kiegyenlített volt, mi berúgdostuk a helyzeteinket, sőt, még egy olyat is, ami nem volt helyzet, mert a harmadik gól egy átlövés volt, de akkor is voltak helyzetei az Érdnek. Aztán a második félidőben tíz perc alatt kaptunk négy gólt, ami nem az első eset. Ezen próbálunk dolgozni, de csak ez csak rutinnal fog jönni. Az más kérdés, hogy a második félidőben a síp csak az egyik oldalon működött, nagyon könnyen fújta a szabadrúgásokat és a tizenegyeseket. Nem sokszor mentünk el a kapuig, de ugyanolyan kontaktnál mi is kaphattunk volna büntetőt. Négy háromnál volt még erőnk újítani és kiegyenlíteni, de a háromperces hosszabbítás hosszabbításában kaptuk az utolsó gólt, amit nem lett volna szabad engedni, hogy eljussanak idáig. És ilyen a futball, letették a labdát 25 méteren és belőtték. Mindkét arcunkat megmutattuk, van erőnk és olyan játékelemeink, amivel idővel jó csapat lehetünk, de még gyerekcipőben járunk az NB III-ban”

– értékelt Dobos Sándor, a TARR Andráshida SC vezetőedzője.

“Az első félidő felemásra sikerült, ahányszor a kapunk felé jött az ellenfél, mindegyik gól lett. Kertész Ferenc az utóbbi hetek legjobb játékosa volt és sérülten vállalta a játékot, miközben második számú kapusunknak térdsérülése van, szóval elképesztő, milyen balszerencsék érnek minket. A második és harmadik gól nem lett volna gól, ha Fecó is egészséges és nekünk is volt jónéhány lehetőségünk. A második félidőben egy mezőnyjátékos volt a kapus, ami elég érdekes NB III-as szinten is, de mentünk előre és azt is mondtam a szünetben, hogy lehetett volna három három is, ezért úgy menjünk ki a másodikra, hogy jobbak vagyunk, bízzunk benne, hogy meg lehet fordítani és ez sikerült is”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 24-én, 13 órától a Kaposvári Rákóczi FC vendégeként lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
Érdi VSE – TARR Andráshida SC 5-4 (0-3)
Érd, 100 néző. V.: Szilágyi S. (Kövér, Vilmányi)
Érdi VSE: Kertész F. (Bozsoki, a szünetben) – Fürjes, Gubacsi (Kertész B., 37. perc), Németh G. V., Varga T. – Révész, Pallagi, Koós – Szabó R., Jovánczai, Gera D.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Andráshida SC: Czirjék – Dömötörfy, Kalamár, Fábián (Wettstein, 86. p.), Karóczkai – Pajor (Czafit, 64. p.), Vass Gy., Czene (Pataky, a szünetben), Péntek B. (Czotter, 59. p.) – Szinay (Temlén, a szünetben), Szabó M.
Vezetőedző: Dobos Sándor
Gól: Gera D. (58. perc), Szabó R. (60. p.), Koós (63., 67. p. – a másodikat 11-esből),  ill. Szinay (7. perc), Vass Gy. (18., 40., 81. p.)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email