22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: aláírta volna – interjú Limperger Zsolttal

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: aláírta volna – interjú Limperger Zsolttal

37 pont, tizenegy győzelem, hat döntetlen, négy vereség. Jelentős nyári változások után a tavalyi csonka idény első helyezettje ötödik helyen vonult téli szünetre az NB III Nyugati csoportjában. Az Érdi VSE vezetőedzőjével, Limperger Zsolttal beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Limperger Zsolt (fotó: Balogh István)

Nem mindennapi őszi idényen van túl az Érdi VSE. 21 bajnoki mérkőzésen tizenegy győzelem, hat döntetlen, négy vereség a mérleg. A nyáron nyolc kezdőjátékos távozott a csapattól és szinte egy újat kellett építeni, amelynek alapkoncepciója is megváltozott. Mennyire sikerült a csapatépítés?

– Igen, elég nagy változások voltak a nyáron,

sokan távoztak és helyükre főként fiatalok érkeztek, őket beépíteni nem megy egyik pillanatról a másikra és amíg az idősebb játékosok egészségesek voltak, addig nagyszerűen segítették a fiatalokat és alig kaptunk gólokat.

Ha jól emlékszem tíz forduló után második helyen álltunk. Utána elkezdődött egy törés a sérülésekkel és a betegséggel. Ebből kifolyólag a bajnokság vége már elég faramucira sikerült. Egymás után játszottuk a mérkőzéseket és az utolsó egy-két meccsre már mindenki fáradt volt. De összességében úgy gondolom,

amit szerettünk volna, hogy a fiatalok megkapják a lehetőséget, az teljesült.

Kertész Bence például az utolsó négy meccsen kezdő volt, de a többi fiatallal is komolyan számolunk.

Nem csak a keret, a stratégia is megváltozott, a jól megszokott 4-3-3-as felállás helyett most három/ötvédős rendszerrel indult az új csapat, de az ősz 23 mérkőzésén több mint tizenöt különböző összeállítást és öt-hat különböző felállást küldtél pályára.

– A három/ötvédős rendszer tudatos volt, mert úgy gondoltam, egy masszívabb védekezést mutató társaságot kell építeni. Ezt biztonságosnak láttam a játékosok beépítésére és jól is működött. Aztán, amikor változtatni kellett, az kényszerből volt szinte mindegyik.

Ha mindenki egészséges lett volna, majdnem valószínű, hogy végig háromvédőzünk, hiszen még engem is nagyon meglepett, milyen jól megy.

Nekünk egy kicsit rövidebb a keretünk – ezt nem panaszként mondom, mert más csapatoktól is hallottuk, hogy sokat kellett változtatniuk – mint azoknak, akik előttünk vannak, de úgy érzem, az utolsó két mérkőzést kivéve elég jól oldottuk meg a feladatunkat.

Az mennyit segített, hogy talán nem egy teljesen új csapatot kellett építeni és egy erős gerinc megmaradt?

Az volt a kérésem a vezetőség felé, hogy a tengely maradjon meg, a kapus, a belső védők, középpálya és támadó is és melléjük sok fiatal jött, akik vagy kevesebbet játszottak, vagy – nem megbántva – kisebb csapatokból érkeztek. Ők lépegetnek be és úgy érzem jó úton vannak. Meglátjuk, mit hoz a tavasz.

Az első tíz fordulóban nyolc győzelem és két döntetlen jött össze. Utána valami megtört, zsinórban három vereség következett. Csúnyán hangzik, de mennyire “jött jókor” a koronavírus a csapathoz? Nyilván, ez sosem jöhet jókor…

– Már akkor elkezdődtek a sérülések, eltiltások. Amikor az előbb említett egység kezdett megbomlani, akkor jöttek a gyengébb eredmények. Így utólag is azt mondom, nem jött jókor, mert hetente három meccset játszottunk, amiről azt gondolom, NB III-as szinten nem egészséges. De valamit valamiért… Számoltam vele, hogy előbb-utóbb lesz egy hullámvölgy a koronavírus előtti és utáni időszakban is.

Ha az összképet nézzük, akkor ilyen nyári változások után mindenképp pozitív.

Az őszi idényt két részre lehet osztani. A második részben 27 nap alatt nyolc plusz egy meccs várt az Érdi VSE-re és tizennégy pont jött össze, miközben a fiatalok is megkapták a lehetőséget.

– Ez akkor sikerült volna jobban, ha megússzuk ezt az időszakot sérülések nélkül, vagy legalább néhánnyal kevesebb sérülttel. Már korábban is mondtam, hogy ez a keret két-három játékos kiesését még elbírja, de ötét már nem. Ehhez már nem vagyunk annyira masszívak. Bozsoki, Koós, Kollega, Fürjes is kiesett… Bízunk benne, hogy tavasszal szerencsésebbek leszünk.

Az elmúlt években jellemzően az őszi idény sikerült jobban. Most 37 pont jött össze. Tavaszra mit kell javítani?

– Meg kell látnunk, lesz-e változás a keretben a télen. Bár még nem beszéltünk a játékosokkal, illetve nem jelezte felénk senki távozási szándékát. Meg kell néznünk, tudunk-e hozni egy-két játékost, hogy többen legyünk. Az ötödik helyet és ezt a pontszámot én aláírtam volna nyáron és alá is írnám a tavaszi idényre is.

Hogy néz ki a téli felkészülés? A bajnokság a jelenlegi állás szerint február 28-án, 11 órakor folytatódik a Zalaegerszegi TE FC II otthonában.

– Január közepén kezdjük a hathetes felkészülést, amelyben minden héten egy edzőmeccset játszunk. Nem lesz hosszú az alapozás, de én nem is szeretem a hosszú felkészülést és a sok edzőmeccset. Talán el tudunk menni egy rövid edzőtáborba, ami mindenképp összekovácsoló tud lenni, most is örülnénk neki.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email