211212vmg_ute3

Férfi kosár: nagyot küzdve nyert a VMG

211212vmg_ute3

Férfi kosár: nagyot küzdve nyert a VMG

Hazai pályán számos kulcsjátékosa nélkül győzött szoros mérkőzésen 72-70-re a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata a Pilis Basket ellen az NB II Közép A-csoportjának 13. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A múlt heti MAFC-Martos elleni idegenbeli vereség után a Pilis Basket elleni hazai mérkőzésen sem számíthatott Nyitrai Ákosra a Gia Form-VMG DSE, amelynek keretében Naser Ali Amed és Szántó András is sérült bokával vállalta a játékot, míg a koronavírus fertőzésből visszatért játékos-edző, Valaczkay Gábor is csak egy bő fél negyed erejéig lépett pályára.

A mérkőzést valamelyest a vendég Pilis kezdte jobban, amely lelkes letámadásával sok borsot tört az érdiek orra alá, akik emiatt sok hibával játszottak, de ez betudható annak is, hogy a csapatnál felbukkanó koronavírusos esetek miatt az elmúlt hetekben keveset edzettek.

Ennek ellenére az első negyed három ponttal való elvesztése (15-18) után a másodikat tízzel nyerte a házigazda (22-12), amely a térfélcsere után már tizenhárom ponttal is vezetett. Ekkor viszont a Pilis távoli dobásai rendre az érdi gyűrűben süllyedtek el, így tíz triplát értékesítve szorossá tették a hajrát a vendégek, de fordítani már nem tudtak és a VMG nagyot küzdve 72-70-re megnyerte a mérkőzést.

“Nehéz időszakban vagyunk, sok sérülés és betegség hátráltat minket, így edzeni sem tudtunk rendesen. Örülünk, hogy ki tudtunk állni a meccsre. A harmadik negyedben tizenhárom pontos előnyünknél eldönthettük volna a mérkőzést, de bután és pontatlanul támadtunk és puhán védekeztünk. Gratulálok a Pilisnek, mert ritka jó százalékkal dobta a hármasokat. A csapatunknak pedig gratulálok azért, hogy gyenge teljesítménnyel és több sérült játékossal kiküzdötte a győzelmet. Remélem, mihamarabb egészségesen, teljes létszámmal leszünk”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, játékos-edző.

A Gia Form-VMG DSE tizenhárom forduló után hét győzelemmel és hat vereséggel hetedik a tizenhat csapatos bajnokságban. Az érdiek január 30-án, vasárnap 18 órakor az ötödik helyezett BKG-Veresegyházzal vívnak rangadót.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 13. forduló
Gia Form-VMG DSE – Pilis Basket 72-70 (15-18, 22-12, 19-19, 16-21)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Riskó 24/6, Szántó 20/6, Miháczi 15, Naser 8, Felházi 4, Valaczkay 1

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email