22_03_29_erdmost_nincskep

Fával segítenek a polgárőrök

22_03_29_erdmost_nincskep

Fával segítenek a polgárőrök

Negyvenöt mázsa fát osztott szét tizennégy család között az elmúlt napokban az Érdi Polgárőrség. Mint Macsotay Tibor elnök tudósítónknak elmondta, a fát egy helyi vállalkozóval közösen finanszírozták. Az akciót szükség esetén tovább folytatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Három-négy mázsa fa tíz-tizenkét napig kitart, és átsegítheti a nélkülözőket egy-egy nehezebb időszakon. Segítünk a szállításban is, ha kell, feldaraboljuk a tüzelőt, és átnézzük a tüzelőberendezéseket is – tette hozzá Macsotay Tibor. Elmondta azt is: autóikban mindig van meleg pokróc, forró tea, hogy segíthessenek, ha fagyoskodó embert találnak.

– Az utcán nem maradhat kint senki ebben a hidegben. Ha ilyen emberrel találkozunk, megpróbáljuk rábeszélni, hogy jöjjön be a hajléktalanszállóra, illetve a melegedőre, ha kell, a rendőrség segítségét is igénybe vesszük. Azon vagyunk, hogy sem az utcán, sem a fűtetlen lakásában ne fagyjon meg senki – hangsúlyozta.

– Érd minden egyes városrészében tizenöt-húsz polgárőrünk van, a SZEM-mozgalmon belül szintén vannak emberek, akik segíteni tudnak. Így mindig naprakész információink vannak arról, hogy ki és hol szorul támogatásra – mondta az elnök, hangsúlyozva: ha valaki hozzájuk fordul, annak segítenek, ha kell, szereznek még több tüzelőt.

Érden a polgárőrségnek körülbelül százötven tagja van, de ebben az akcióban mintegy kétszázan működnek közre, mivel sok lakos is segíti munkájukat.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email