22_03_29_erdmost_nincskep

Fát ültettek az idei Ága-Boga babáknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Fát ültettek az idei Ága-Boga babáknak

Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is csatlakozott az ültess 10 millió fát programhoz és arra gondoltak, hogy minden idei nagycsaládjuknál született kisbaba kap egy facsemetét. Hétvégén több családnál el is ültették az Elvira majorból hozott gyümölcsfákat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Ága-Boga az egyesületen belül már márciusban elindított egy zöldprogramot, már akkor jött az ötlete a születésnapi fák ültetésének. A 10 millió fa civil kezdeményezéshez csatlakoztak és az Élet Napján meg is kezdték a faültetést – tudtuk meg Darvas Krisztinától, az Ága-Boga zöldprogramjának koordinátorától.

– Első körben úgy gondoltuk, hogy a családoknál, a kertjükben ültetjük el a gyümölcsfákat, így a gyerekek tudják gondozni saját kis fájukat. Akinél azonban nincs erre lehetőség, ott arra gondoltunk, hogy az önkormányzattal egyeztetve akár közterületen, parkokban ültetjük el, vagy a közösségi házunk udvarán kapna helyet a többi fa – emelte ki a zöldprogram koordinátora.

Szombaton több érdi és egy tárnoki családnál ültettek a kertben fát, de egy budafoki kisbaba is megkapja a gyümölcsfáját a következő hetekben. 

– Januárban három családnál született kisgyermek, összesen négyen, ugyanis az egyik helyen ikrek születtek, illetve októberben jött a világra még egy kisbaba. A programba belevettünk még egy családot, ahol tavaly októberben szült az édesanya. A novemberi faültetésünkhöz innentől kezdve az októbertől októberig tartó időszakot nézzük – tette hozzá a Darvas Krisztina.

Mint megtudtuk, a családok is nagyon nyitottak voltak a kezdeményezésre, a következő hetekben pedig táblát is kapnak a most elültetett fák.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email