22_03_29_erdmost_nincskep

Ezért fontos a hoki- és korisuli

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezért fontos a hoki- és korisuli

Minden kétséget kizáróan az Érdi Jégcsarnokban zajló munkának köszönhetően a város legdinamikusabban fejlődő sportágai közé tartozik a jégkorong és a korcsolya, köszönhetően elsősorban a klubok hoki- és korisuli programjának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csehy Zsombor, a Kárpáti Farkasok utánpótlásedzője felel a hokisuli programért, amely nem kis felelősséggel jár, hiszen ez az első dolog a gyermekek életében, amikor megismerkednek a sportággal. A Kárpáti Farkasok honlapján Csehy Zsombor elmondta, az elmúlt években jó híre lett a klubnak, így a gyermekek már toborzók nélkül is csatlakoznak az egyesülethez, amely a pandémiás helyzet miatt nem látogathatta a környező óvodákat, iskolákat.

„Azt láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy az a gyerek, akit egyszer idehoznak a szülei, annak nagyon hamar megtetszik, ami itt történik, és szeret hozzánk jönni. Nem nagyon veszik másfelé az irányt”

– húzta alá Csehy Zsombor, emlékeztetve arra, a hoki- és korisuli programban heti két edzést tartottak, ahol az alapokat sajátíthatták el a gyermekek, így a korcsolyázást és a stabil jégenállást. Ezeket pedig játékos gyakorlatokkal tanulhatták meg a fiatalok, de floorball ütővel alap bottechnikát is tanultak.

Csehy Zsombor arról is beszélt, amikor a gyermekek átkerültek a korosztályos edzésekre, felszereléseket is kaptak, a programból pedig már harmincan át is kerültek a Kárpáti Farkasok utánpótláscsapataihoz.

Csehy Zsombor egyébként a kisebb korosztályok munkájában is kiveszi a részét, s a szezon tapasztalataival kapcsolatban kitért rá, a gyermeknek nagypályán kellett helyt állniuk és ezzel együtt megtanulni a szabályokat, de ebbe hamar belerázódtak és jó szezont zártak, amely alatt a gyermekek sokat fejlődhettek.

Elmondta azt is, reméli, hogy a következő tanévben már tudnak toborzókat tartani a környék óvodáiban és akkor még több gyermekkel gyarapodhat a Kárpáti Farkasok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email