22_03_29_erdmost_nincskep

Ezek az óvodák újranyitásának első tapasztalatai

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezek az óvodák újranyitásának első tapasztalatai

Április 19-én újra megnyithattak az óvodák, de a Kincses Óvoda 7 tagóvodájában a gyermekek 53%-a tért vissza az ovikba – tudta meg az Érd FM 101.3 Lehóczki Annától a Kincses Óvoda intézményvezetőjétől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lehóczki Anna elmondta, a szülőket időben tájékoztatták az újranyitás részleteiről, így ők egyrészt jelezhették étkezési igényüket, másrészt azt is, hogy viszik-e gyermeküket az óvodába.

„Az első napok tapasztalata, hogy a gyermekek 53 százaléka jelent meg az óvodában”

– számolt be az Érd FM 101.3-nak Lehóczki Anna, az Érdi Kincses Óvoda intézményvezetője a 7 tagóvodát érintő újranyitásról, megjegyezve ez az ügyeleti ellátásban résztvevők ötszörösét jelenti.

„A gyermekek nagy örömmel jöttek, már várták ezt, mert hiányoztak a barátaik, a közösség, a játékok”

– tette hozzá Lehóczki Anna, aki arról is beszélt, hogy az újranyitás előtt fertőtlenítették az épületeket, folyamatosan betartják a járványügyi intézkedéseket, naponta többször mérnek testhőt, figyelnek a távolságtartásra, a váltóruha használatára, míg az óvodapedagógusok folyamatosan viselnek maszkot. Megjegyezte, az óvodapedagógusok nagy része regisztrált az oltásra.

Lehóczki Anna beszámolt róla, hogy ősz óta folyamatosan voltak megbetegedések az intézmény környezetében és nem volt olyan óvoda, ahol ne kellett volna rendkívüli szünetet elrendelni a koronavírus-fertőzés miatt.

„Most egy-két dolgozóról van információnk, de az újranyitás nem okozott nagy problémát” – hangsúlyozta, kiemelve, a szülőket is kérték, ha a gyermeken tüneteket észlelnek, akkor ne vigyék a gyermeket az óvodába és vegyék komolyan az óvodapedagógusok javaslatait.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email