22_03_29_erdmost_nincskep

Erzsébet-tábor a Régészeti Parkban

22_03_29_erdmost_nincskep

Erzsébet-tábor a Régészeti Parkban

Erzsébet-tábor zajlik a héten a Régészeti Parkban. A tábor témája az archeolimpia. A héten a sportok mellett a kézműves foglalkozások is teret kapnak, pénteken pedig kirándulni mennek a táborozók. A hetet egy ünnepséggel zárják majd, az elkészített tárgyakból pedig kiállítást rendeznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógus elmondta, hogy ezt a fajta tábort négy évente megrendezik, hiszen sok gyerek sportol és követi az olimpiai eseményeket, azonban az ideit az Erzsébet-tábor keretein belül szervezték meg. Első nap megismerték a gyerekek az olimpiai játékok eredetét, összehasonlították a modern olimpiai játékokkal és természetesen sportfoglalkozásra is sor került.

„Mivel ez Erzsébet tábor, csak néhány visszatérő táborozó van, a többségük új, de nagyon tetszik mindenkinek. Különösen figyelünk arra, hogy ne csupán játszótérként tekintsenek erre a helyszínre a fiatalok, hanem érezzék át, hogy a Régészeti Parkban vannak, ahol értékek találhatók.”

A tábor elmaradhatatlan része a kézműves foglalkozás, a gyerekek főzhető- süthető gyurmából készítenek gyöngyöket, vaskori medálokat és szütyőket, sőt dolgoznak a táborozók gyapjú fonallal is. A hét hátralévő részében készítenek rézből ékszereket, ismerkednek az agyaggal, pénteken pedig kirándulni mennek: a Minaretet és a Magyar Földrajzi Múzeumot is meglátogatják majd.  Pénteken délután pedig egy kis ünnepséggel és tánccal zárják a tábort, sőt egy kiállítást is szerveznek a hét során elkészített tárgyakból.

„Az legjobb, hogy tudok kézműveskedni, és sok új dolgot kipróbálhatok, amit korábban nem és mindenki nagyon kedves. Imádok itt lenni és jövőre is jövök, imádom a Régészeti Parkot.” – lelkesedett ez egyik táborozó.
„Nagyon sokat játszunk, sok új élmény ér, csináltunk ékszereket, én például nyakláncot és fülbevalót. Minden nap sportolunk, játszunk, az én kedvenc sporhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a foci és a hulahopp karika.”- mondta egy másikuk

Idén ez az utolsó tábori hét a Régészeti Parkban, de a nagy érdeklődésre való tekintettel elképzelhető, hogy jövőre több turnusban fognak táboroztatni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email