22_03_29_erdmost_nincskep

Erre vigyázzunk a lakásfelújításnál

22_03_29_erdmost_nincskep

Erre vigyázzunk a lakásfelújításnál

A rendőrség negyedéves adatai szerint a gazdátlanul álló nyaralók, illetve fészerek kifosztása mellett az építkezések, felújítások során elkövetett vagyon elleni bűncselekmények voltak nagyon jellemzőek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz rendőr százados az Érdi Televíziónak elmondta: érdemes figyelmet fordítani a házak, tárolóhelyiségek bezárására, illetve bekamerázására. (Jellemzően kerti gépeket lopnak el a gazdátlanul álló nyaralók fészereiből.)

Elsősorban a családi házas övezetben jellemzőek a betörések, bár lakásokban is előfordulnak.A betörők a ki- és befeszítéses módszerrel jutnak be leggyakrabban, de a tavaszi-nyári időszakban a résnyire hagyott ablak is csábító lehet. Az agglomerációban nemcsak éjszaka, hanem napközben is követnek el betöréseket.

Azon a környéken, ahol házat építenek, illetve újítanak fel, fontos figyelni arra, kik dolgoznak a szomszédságban, milyen járművek jönnek be az utcába. Sajnos, sokan azt sem tudják, kik végzik a lakásfelújítást, kik járkálnak be a házukba, pedig a felderítést nagymértékben segíti, ha tudjuk, kinek volt alkalma belépni, esetleg ki kapott kulcsot a munkálatok idejére. Ha odafigyelünk ezekre, sok mindent tehetünk, hogy ne váljunk áldozattá – hangsúlyozta a szakember.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email