22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Sport Díjat kapott Dömötör-Mátrai Beáta

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Sport Díjat kapott Dömötör-Mátrai Beáta

Ecsedi István és felesége, Lepsényi Ibolya vehette át az idei Év Családja Díjat a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A közgyűlés Érdi Sport Díjat adományozott Dömötör-Mátrai Beáta többszörös magyar válogatott röplabdázó részére, és a tűzoltók napja alkalmából elismeréseket osztott ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A képviselő-testület május 30-ai ülésén ünnepélyesen átadták az Év Családja Díjat, az Érdi Sport Díjat, és Szent Flórián-nap (azaz a tűzoltók nemzetközi napja) alkalmából elismerésben részesültek a város tűzvédelmét kiemelkedően ellátó tűzoltók is.

A közgyűlés áprilisi ülésén úgy döntött, hogy az Év Családja Díjat Ecsedi István és családja részére adományozza.Ecsedi István távközlési üzemmérnök, vállalkozó. Születése óta Érden él a családjával. Felesége, Lepsényi Ibolya, magyar-angol szakos pedagógus, aki a gyermekek nevelése mellett férjét segítette a vállalkozásban. Hét gyermekük és hét unokájuk van.  Gyermekeik között tanárok, orvos, gyógyszerész, villamosmérnök, programozó van, a legkisebb zeneművészeti szakközépiskolába jár. Ecsedi István családi vállalkozásban csaknem 30 éven át mobilszolgáltatók bázisállomásait építette, továbbá számítógépes szerverközpontok, szükségáram fejlesztő rendszerek telepítésével, üzemeltetésével foglalkozott. 2017-ben városunkban Egészségházat épített, ahol háziorvosi, fogászati rendelők, gyógyszertár, gyógyászati segédeszköz bolt működik. Az épület többi részében a bíróság kapott helyet, míg fel nem épül az Érdi Járásbíróság székhelye.

– Az, hogy ilyen szép családunk van, és Isten áldása ott van, az a legnagyobb öröm. De ha ezt látják az emberek, és elismerik, az nagyon jólesik – mondta lapunknak Lepsényi Ibolya. – Mindig örültünk a gyerekek érkezésének: kaptunk egy új ajándékot és egyben feladatot is. Nagy öröm volt emellett az, hogy megtanítottuk őket arra, hogyan éljenek így együtt, nagycsaládban. Sokat segítettek egymásnak és nekünk. Nagy erő van ebben a nagy családban – mondta az édesanya.

Ecsedi István hozzátette: a sok gyerek mellett fiatalok tudtak maradni – újra és újra megélhették a gyerekek örömét és élni vágyását. A házaspár elárulta azt is: még sok unokát várnak, és úgy érzik, sok feladat is vár rájuk.

A közgyűlés az Érdi Sport Díjat Dömötör-Mátrai Beáta többszörös magyar válogatott röplabdázó részére adományozta. Dömötör-Mátrai Beáta 1983-ban kezdett röplabdázni az Újpesti Dózsánál. A Tungsram SC-ben serdülő illetve junior korosztályban játszott, ahonnét junior bajnokként igazolt át a BVSC felnőtt csapatához. Huszonöt alkalommal játszott a válogatottban. Felnőtt sportpályafutása alatt játszott a BVSC-ben, BSE-ben, Nyíregyházán és Miskolcon. Öt alkalommal magyar bajnoki aranyérmet, négy alkalommal Magyar Kupa aranyérmet, két alkalommal strandröplabda magyar bajnoki címet, egy alkalommal Queen of the beach győztese címet, és egy alkalommal Interliga első helyezést ért el. 2003-ban Miskolcon kezdődött edzői pályafutása, 2007 szeptemberében indította el a röplabda edzéseket Érden a Delta RSE keretében. Erről korábban ő maga így számolt be:

„A plakátokon meghirdetett első edzés időpontjában két érdeklődő szülő jelent meg. Közöltem velük, hogy a következő alkalomra hozzák a gyerekeket, mert edzés akkor is lesz, ha csak ketten jönnek. Hál’ istennek a második edzésre már 5 gyerek jött el, és a létszám elkezdett nőni. Az első hónap végén már elértük a tervezett 15 fős létszámot.”

Ma már az általa megálmodott és szakmailag vezetett Delta RSE versenyengedéllyel rendelkező sportolóinak létszáma eléri a 96 főt. A 2018-19-es NB II-es szezonban a csoportharmadik helyért harcol az általa vezetett csapat, U15-ös csapatukkal pedig bejutottak az országos döntőbe, ahol dobogós helyezést vár a lányoktól.

– Jövőre folytatjuk az NB II-ben, illetve beleugrunk a Magyar Kupa sorozatrendszerébe is. Szeretnénk feljutni egy-két éven belül az NB I-be, illetve egy valóban profi klubot szeretnénk felépíteni Érden – mondta lapunknak Dömötör-Mátrai Beáta.

– Arra vagyok a legbüszkébb, hogy nagyon sok gyerekkel sikerült megszerettetni ezt a sportot, sok szülőt sikerült bevonni a sport világába, és megértették, ez mennyire fontos és jó dolog  az ember életében. Nagyon köszönöm ezt a díjat, büszke vagyok rá! Köszönöm a családomnak, a férjemnek, akik támogattak – zárta szavait.

Az önkormányzat a tűzoltók napja alkalmából a legkiválóbban szolgáló tűzoltók elismerésével fejezte ki köszönetét és háláját Érd Megyei Jogú Város Hivatásos Tűzoltóságának. Oklevelet és jutalmat vehetett át Rózsa Gábor tűzoltó alezredes, Ladányi Zoltán tűzoltó százados, Kovács János tűzoltó főtörzsőrmester, Borda István tűzoltó főtörzsőrmester, Oltósi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Németh Zoltán tűzoltó törzsőrmester.

– Minden elismerésnek örülünk, ami a várostól, illetve a lakosságtól érkezik hozzánk, azt pedig külön köszönjük, hogy ezeket az elismeréseket olyan kollégák vehették át, akik kiemelkedő munkát végeztek az elmúlt időszakban. Volt, aki sportversenyen öregbítette a kirendeltség jó hírnevét, volt, aki laktanyafelújítási munkákban vett részt, illetve a káreseteknél végzett kiemelkedő munkát – mondta az ÉrdTV-nek Sallai László tűzoltó alezredes, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email