22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi siker egy országos informatikai versenyen

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi siker egy országos informatikai versenyen

Decemberben osztották ki a 2018-as <19 Szabadfogású Számítógép verseny díjait. A díjazottak között két érdi fiatal, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói is szerepeltek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

12 fiatal alkotó mutatta be az Új Budapest Galériában megrendezett kiállítás és díjátadó keretében, hogy milyen alternatív és kreatív felhasználási módokkal hoznak létre számítógépes pályaműveket. 10, illetve 18 éves is volt a díjazottak között, akik animációt, robotot, telefonos alkalmazást vagy játékot neveztek be, de a nyertesek közé került például okosgitár vagy vezérelhető modell autó is. A verseny a fiatalokat a kreatív eszközhasználatra és terveik megvalósítására ösztönzi, iskolás keretektől függetlenül, nyilvános bemutatkozási lehetőséget teremtve. A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely azóta több százezres napi látogatottságú portállá fejlődött. 

Czeglédi Bálint és Kristóf Ákos, a Vörösmarty Mihály Gimnázium végzősei egy különleges képernyőkímélővel, a Loop Plakáttal vívták ki a zsűri elismerését. 

– A verseny lényege, hogy 19 éves kor alatt bárki nevezhet és beküldhet számítógépen készült munkákat, játékot vagy bármilyen művészeti alkotást – mondta el a verseny kapcsán Kristóf Ákos, a Loop egyik ötletgazdája.

A hangulatteremtő program egyfajta kikapcsolódást nyújt a nézőnek, akik Budapest látképét, a rakpartot tekinthetik meg nappali és éjszakai változatban is, itt tekinthetik meg.

– Ezen a versenyen a gyerekek is kiválóan megmutatták, hogy már egészen fiatalon lehet egyedinek lenni. Különleges még az is, hogy a pályaművek egyáltalán nem hasonlítanak egymásra, számos nagyon különböző alkotás versenyezhetett egymással – emelte ki Czeglédi Bálint, a Loop másik alkotója.

A két érdi fiatalnak is kicsit különböző a beállítottsága, egyikük a programozásért, másikuk pedig a program esztétikus megjelenéséért felelt és így remekük ki is egészítették egymást. A végzősöktől megtudtuk, hogy később is az informatika és a marketing területén szeretnének elhelyezkedni, így lehetséges, hogy akár újabb közös projektbe is kezdenek később. 

A Czeglédi Bálinttal és Kristóf Ákossal készült interjút itt tudja meghallgatni:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email