22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Napok: Mire vágyik egy nő?

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Napok: Mire vágyik egy nő?

Mi mással is rukkolhatna ki egy könyvtár az Érdi Napokra, mint egy, a profiljába leginkább illő író–olvasó találkozóval. Ezért lesz a vendég szeptember 11-én a városi könyvtárban Hidas Judit író.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mire vágyik egy nővalójában? – teszi fel a kérdést Boldogság tízezer kilométerre című legújabb könyvének a végén Hidas Judit, s természetesen választ is ad azzal, hogy a nő szeretne a legszebb, a legcsinosabb, a legokosabb, a legügyesebb, a legfiatalabb, a legjobb anya, a legjobb feleség vagy éppen a legfüggetlenebb nő lenni, akire mindenki ámulattal néz. Ezzel az idézettel már meg is világítottuk, hogy miről is szólnak a szerző novellái: a nő helyét, lehetőségeit keresi mai bonyolult világunkban, amikor a hagyományos szerepek elmosódnak, de az újak még nem körvonalazódtak kell határozottsággal.

A kötetben Hidas Judit, pillanatképeket rajzol, emlékeket ír le egy vidéken élő, negyvenes éveiben járó nő életéből. Vajon min múlik a boldogság? Képesek vagyunk-e a sorsunkat befolyásolni? Vajon mit sugall a társadalmi környezet, mitől lesz egy nő értékes, és ezek a sugallatok segítik-e őt abban, hogy valóban boldog legyen?

A szerző első könyve 2013-ban jelent meg Hotel Havanna címmel, s 2014-ben ezzel a kötettel képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. A következő, Seb című, 2016-ban megjelent regényében három család egymásba fonódó történetét meséli el. A kaleidoszkópszerű elbeszélés egyszerre olvasható társadalmi regényként, krízisregényként, krimiként vagy épp szerelmi történetként. Csirke című novellájával 2013-ban első helyezést ért el a Litera.hu és a Libri kiadó által meghirdetett Nézd, ki van itt! című novellapályázaton.

Egyik méltatója, Visky András író szerint: „Hidas Judit prózája a legmélyebb emberit keresi, olyan közelségből mutatva be hőseit, hogy az olvasó kénytelen belenézni a reá meredő arcba és a saját arcát vizsgálni benne.”

(Író-olvasó találkozó Hidas Judittal szeptember 11-én 17 órakor a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email