22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Napok: Még egy kör Érdi Szüret

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Napok: Még egy kör Érdi Szüret

Az Érdi Napok záróakkordja ezúttal is az Érdi Szüret lesz az ófalusi pincesoron, ahol a város megbízásából ismét óriási mulatsággal készül a Pincetulajdonosok Egyesülete szeptember 14-én. Az egésznapos program felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást ígér.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A város tavaly teljesen felújította a Mély utcai pincesort, ami így igazán irigylésre méltó arcát mutatja a Dél-Budai kistérségben, ráadásul egyre több pincetulajdonos dönt úgy, hogy állandó nyitvatartással kedveskedik az érdieknek és az Ófaluban járó turistáknak. A pincesor rendezvényei pedig egyre népszerűbbek, az utóbbi években nemcsak az érdiek, de a környéken élők is megismerhették az érdi borokat és a pincék történetét.

A szüreti mulatság a korábbi rendezvényekhez hasonlóan 10 órakor kezdődik, délelőtt főleg gyerekprogramok: bábelőadás, hangszerkóstoló, kézművesudvar, állatsimogató, népi játszóház várja a családokat, akik dönthetnek úgyis, hogy a rendezvényre városnéző kisvonattal utaznak a Kálvin tér és Ófalu között. Az omnibusz az utolsó koncert végig forog majd, körülbelül fél óránként oda-vissza.

13 órakor indul a hagyományos lovaskocsis felvonulás, ahol a fiatalok népviseletbe öltözve, feldíszített szekéren és lóháton, zenével és hangos nótaszóval hívogatják a lakosságot a szüreti mulatságba. Majd a vidám toborzást követően visszatérnek Ófalu központjába, ahonnan a fellépők és a vendégsereg nótaszóval vonul a pincesorra, s itt kezdetét veszi a szüreti mulatság. A Szent Donát szobornál megszentelik és áldást mondanak a szőlőtermésre, aztán a szőlőtaposást és a mustkóstolást követően, a színpadi produkciókkal folytatódik a program.

A hagyományok felelevenítése után Musa József és barátai népzenei koncertjét hallhatják az érdeklődők a Szent Donát szobornál, ráadásul a zenészek a pincéket is végig járják az este folyamán, hogy az ott mulató vendégeknek is húzzák a talpalávalót. 

A programról az Érd Fm 101.3 riportere Ba Norbert főszervezőt kérdeze. A vele készült interjúnkat itt hallgathatják meg.


A népzenei koncert után hirdetik ki a Szüret Szépe választás eredményét, ugyanis egész nap lehetősége lesz a hölgyeknek arra, hogy egy a rendezvényen készült fotóval benevezzenek és szavazatot gyűjtsenek. A Szüret Szépe választás nyertesének fődíja egy belföldi wellness hétvége.

A tizenharmadik Érdi Szüret két koncerttel is kedveskedik a vendégeknek, előbb 18 órától Abaházi Csaba és a MégEgyKör ad koncertet, majd 20:15-től a 30 éves Animal Cannibals ad élő nagy koncertet. A programot szüreti utcabál zárja.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email