22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Elek István Trió

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Elek István Trió

Elek István, a Szabó Gábor-díjas szaxofonos, a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg: főként tenorszaxofonon játszik, de nem idegen számára a klarinét, az alt-, a szoprán- és a baritonszaxofon sem.Az érdi fesztiválra feltörekvő zenészeket hoz magával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt országszerte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szaxofontanára. Háromszor kapott EMeRTon Díjat, 1992-ben a Besenyő Blues Band; 1995-ben a TEA együttes; 2006-ban a Fusio Group tagjaként.

Arday Dániel hosszú ideig autodidakta módon tanult zenélni, majd érettségi után kezdett el intézményesen zenét tanulni. Először a Kőbányai Zenei Stúdió basszusgitár-szakán végzett, majd a jazz-zenével megismerkedve a Bartók Béla Konzervatórium jazz-bőgő szakán folytatta tanulmányait. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakos hallgatója.

Márkosi András 1996-ban született, a zenével egészen kiskora óta szoros kapcsolatban áll, először gitározni tanult, majd dobolni kezdett. Középiskolai tanulmányait műszaki vonalon kezdte, azonban átjelentkezett a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol 2013–2017 között tanult, a 2017/18-as tanévet már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdte, ahol jelenleg Benkó Ákostól, Jeszenszky Györgytől és Zsoldos Bélától tanul. Rendszeresen fellép különböző jazz-formációkban, emellett pop és rock zenét is játszik.

(Szeptember 12. 19.00– Zenei könyvtár)

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email