22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Fidesz: A balliberális ellenzék nem csak a választáson bukott meg

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Fidesz: A balliberális ellenzék nem csak a választáson bukott meg

Az érdi balliberális ellenzék megbukott, kudarcot vallott azok képviseletében, akik rájuk szavaztak, hiszen a balliberális emberek is útépítést szeretnének – reagált Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője arra, hogy a baloldal leszavazta a választókerületi alap duplájára emelését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vasárnapi európai parlamenti választáson a magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének. Olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát, akiknek mindig az európai emberek érdekei az elsők. Magyarország csak ilyen vezetőket fog támogatni – hangsúlyozta Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője mai sajtótájékoztatóján, kiemelve: a kormánypártok az EP-választáson rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak, 2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás.

– A magyarok bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, Európa a mi hazánk is. A kormány igen erős felhatalmazást kapott, hogy Brüsszelben a változást képviselje – mondta Simó Károly, hozzátéve: Érden pedig az országos átlagot meghaladó részvétellel zajlott a voksolás. Az országos eredménnyel megegyező sorrend alakult ki, a Fidesz valamennyi szavazókörben nyert, az emberek többsége a jobboldali pártot választotta.  

Összehasonlítottuk az eredményeket a 23 megyei jogú városban, ami szerint 12. legjobb eredményét érte el Érden a Fidesz, tehát középmezőnyben vagyunk, olyan városokat megelőzve mint Eger, Veszprém, Békéscsaba. Fontos megjegyezni azt is, hogy Érden a Fidesz-KDNP több szavazatot kapott mint a balliberális ellenzék és a Jobbik együtt. 

A második legtöbb szavazatot a DK kapta, harmadik helyen a Momentum végzet. Őket követi sorrendben az MSZP, a Jobbik, a Kétfarkú Kutyapárt, a Mi Hazánk, a sort pedig az LMP és a Munkáspárt zárja – ismertette Simó Károly az érdi eredményeket.

– Ez fontos visszajelzés számunkra, ugyanis az érdi balliberális ellenzék végig önkormányzati kampányt folytatott. Nem volt semmilyen értékelhető mondanivalójuk Európa jövőjéről, biztonságáról. A magyar családok támogatásáról szóló koncepciót következetesen elutasították. Az érdi baloldali ellenzék, amikor azt mutatja, hogy kizárólag a hataloméhség élteti, az ország, a város, a családok, az emberek jövőjéről semmilyen mondanivalója nincs, akkor ezt a választási eredmény tudja csak produkálni – tette hozzá Simó Károly, megköszönve a szavazók bizalmát.

A politikus kitért arra is, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésen a közgyűlés fideszes többségének köszönhetően duplájára nőtt a választókerületi alap: 2019-ben már nem tíz-, hanem húszmillió forintot fordíthatnak az önkormányzati képviselők választókerületük fejlesztésre (vízelvezetés, aszfaltozás, járda kialakítása stb.).

– Nem pontosan értjük, hogy miért, de a balliberális ellenzék, amikor útépítésről van szó, vagy arról, hogy erre pénzügyi forrásokat fordítson a város, mindig ideges lesz, és lehetőség szerint ellene szavaz. Sajnos ez így történt a tegnapi napos is: Csőzik László… illetve bocsánat! Erősorrendben mondom inkább: Havasi Márta, Szűcs Gábor, Csőzik László és Csornainé Romhányi Judit nemmel szavazott arra, hogy több forrás legyen a költségvetésben az utak építésére. Ismét bebizonyosodott, hogy a hataloméhség felülírja a racionalitást, azt, hogy mi az emberek érdeke. Mi mással lehetne magyarázni, hogy egy ilyen fontos kérdésben, nem teszik félre az egójukat és saját önös érdekeiket, és nem szavaznak a források biztosítása mellett? Újfent ki kell mondani: az érdi balliberális ellenzék nemcsak az EP-választáson, hanem az ilyen akciójukkal is megbukott, kudarcot vallott azok képviseletében, akik rájuk szavaztak, hiszen az érdi balliberális emberek is útépítést szeretnének. Őket is cserbenhagyják az ilyen döntésekkel – hangsúlyozta Simó Károly.

Az Érdi Fidesz szóvivője kitért arra is, hogy a KSH adatai szerint az idei első negyedévben 11 százalékkal nőttek a keresetek az előző év azonos időszakához képest. Most már 75-ik hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, a családi adókedvezményt is figyelembe véve több mint 47 százalékkal nőttek 2010 és 2018 között. A kétgyermekesek reálkeresete csaknem 59 százalékkal, a háromgyermekeseké pedig több mint 76 százalékkal nőtt nyolc év alatt.

A szóvivő beszélt a bejelentett a most bejelentett gazdaságvédelmi akciótervről is. Olyan intézkedéseket, beruházásösztönző intézkedésekről van szó, amelyek javítják a vállalkozások működési környezetét, és lehetővé teszik azt, hogy a gazdaság versenyképességével a bérek, fizetések tovább tudjanak növekedni.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email