22_03_29_erdmost_nincskep

Érden indítja el projektjét egy magyar startup

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden indítja el projektjét egy magyar startup

Újgenerációs kerékpártárolókat tesztel Érden a BLOCK magyar startup. A szerkezetek önzárók, mobilappból nyithatók és zárhatók, előre foglalhatók, és még az elektromos kerékpárt is töltik. A tárolókat több forgalmas helyszínen is kihelyezik majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd lesz az első város, ahol a BLOCK innovatív magyar startup elindítja a pilot projektjét. A projekt keretében több forgalmas helyszínen is kihelyezik az általuk fejlesztett okos-kerékpártárolókat. A tesztidőszak alatt sokat fognak tanulni ők is és mi is – írja közösségi oldalán Gál Alex önkormányzati képviselő.

Ez az okostároló azért jobb, mint hagyományos társai, mert biztonságosabb és önzáró, nem kell hozzá saját lakat; mobilappból nyitható-zárható, előre foglalható, térképen nézhető, tölthető vele elektromos kerékpár és lehetőség van akár bérletes rendszer, vagy bármilyen más üzleti, használati modell kialakítására

Gál Alex elmondta azt is: azért kezdeményezte az együttműködést a magyar startuppal, mert sok jó dolog találkozhat ebben a projektben: a zöldebb közlekedés megtámogatása, a P+R B+R felé ösztönzése (vagyis közvetetten az érdi dugókat is csökkenthetjük), és nem mellesleg a városnak adatai lesznek a kerékpáros közlekedésről, amellett, hogy az egyre drágább kerékpárok tárolása is biztonságosabbá válik.

A kerékpártárolókat decemberben helyezik ki, ekkor kezdődik a tesztidőszak, melynek időtartama alatt a város lakói ingyenesen használhatják majd a tárolókat. 

Az újgenerációs kerékpártároló koncepciója – mint ezen az oldalon olvashatjuk – még 2018 nyarán, egy verseny kapcsán fogalmazódott meg Szilágyi Szabolcs és Boros Márk mérnökhallgatók fejében. Szabolcs környezetmérnök, illetve regionális közgazdász háttérrel, míg Márk mechatronikai mérnök végzettséggel rendelkezik. A srácok már évek óta barátok, ezt a projektet pedig saját személyes, negatív élményeik indították el bennük: mindkettőjüknek lopták már el biciklijét.

Legelső közös munkájuk az első MVM Edison versenyen egy gravitációs energiatároló megoldás kidolgozása volt, később pedig egy tudományos oktató–szórakoztató YouTube sorozaton dolgoztak, amelyből két pilot epizódot le is forgattak. A korai szárnybontogatás után vágtak bele az igazi startupperkedésbe ezzel az innovatív kerékpártároló ötlettel, a BLOCK brandnév alatt, amelyről a részletek a blockcity.tech oldalon érhetők el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email