22_03_29_erdmost_nincskep

Erasmus Nap, meglepetésekkel

22_03_29_erdmost_nincskep

Erasmus Nap, meglepetésekkel

Online nyereményjáték és csapatverseny várta október 15-én, csütörtökön, a Kós iskola diákjait az idén először megrendezett Erasmus Napon

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2017 óta minden évben megrendezett nemzetközi Erasmus Days programsorozathoz idén az Érdi SZC Kós Károly Technikum is csatlakozott: október 15-én szervezték meg az iskolai Erasmus Napot.

Az Erasmus+ programot, illetve az előző tanévben megvalósított „Szakképzési munkatársak szakmai kompetenciáinak fejlesztése” című projektet faliújságon mutatták be. A diákok online nyereményjátékon vehettek részt, a faliújságon megjelent információk alapján kellett kvízkérdéseket megválaszolniuk.

A 10., 11. és 12. évfolyam szakgimnáziumi osztályai számára csapatversenyt is hirdettek, amelyen a kilenc osztály 3-3 képviselője vett részt. A csapatok előzetes feladatként plakátot készítettek egy-egy olyan országról, ami Magyarországgal egy időpontban, azaz 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. A vetélkedőn az Európai Unióval és tagállamaival, az Erasmus+ programmal és az iskola szakmai palettájával kapcsolatos feladatokat oldottak meg a diákok, például EU-s keresztrejtvényt, Erasmus-totót, illetve vaktérképes feladványt.

A résztvevők Erasmus+ ajándéktárgyakból összeállított ajándékcsomagokat nyerhettek a Tempus Közalapítvány jóvoltából, a győztes csapat osztálya pedig kapott egy szabadon felhasználható kirándulónapot is. Az I. helyen a 11./3 osztály csapata végzett, a II. helyezést a 12./1 osztály szerezte meg, a III. helyezett a 12./2 osztály csapata lett.

Az Erasmus Napon készített videót itt megtekinthetik:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email