22_03_29_erdmost_nincskep

Emelkedett az első oltást megkapók száma

22_03_29_erdmost_nincskep

Emelkedett az első oltást megkapók száma

101 újabb áldozata van a járványnak. Továbbra is magas szám, de február legvégén jelentettek utoljára ennél kevesebb napi halálesetet. Az elhunytak száma összesen már 28 504 főre emelkedett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1376 új fertőzöttet regisztráltak. Azt nem tudni, mennyi tesztet végeztek, mert ez az adat nem frissült reggel a koronavirus.gov.hu-n. 

249-cel csökkent a kórházban kezeltek koronavírus-fertőzöttek száma, jelenleg 3 633 szorulnak kórházi ellátásra.  
A lélegeztetőn lévők száma is csökken. 420-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre jelenleg.

Az első beoltottak száma magasabb, mint a hét elején, a 30 ezer alatti sávból az 50 ezer felettibe lépett. Az Orbán által áprilisban megjósolt oltási terv tartásához ez kevés lesz (7-10 nap alatt egymillió ember), a százezer feletti (Pfizer-napi) rekordtól is messze van. Vakcina már bőven van, időpontot foglalni a kínaira, az Astrazenecára és a Szputnyikra lehet. A kínai oltóanyagból még jött is további 1,2 millió adag.

Pfizerrel most hétvégén leginkább a pedagógusokat oltják másodszor, jövő héten lehet 120-130 ezer adag majd az első körös oltásokra, 20-30 ezer Moderna is lesz erre a célra. 

Jövő héten oltják a 16-17 éveseket is Pfizerrel, bár a tegnap éjfélig tartó regisztráció után több esetben sem rögzítette a rendszer a fiatalok oltási igényét.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email