22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Léva alpolgármestere

22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Léva alpolgármestere

Tolnai Csaba, Érd felvidéki testvérvárosának alpolgármestere, a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselője negyvenkilenc éves volt. Mint Csőzik László, Érd polgármestere írja: végtelen szeretet, alázat, rendíthetetlen szolgálni vágyás jellemezte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Annyian szerették, és annyi tennivaló várt még rá! Sokan ismerték őt Érden is – Csaba olyan volt, mint itt, a portréfotón, amit sugároz magából: végtelen szeretet, alázat, rendíthetetlen szolgálni vágyás jellemezte. Nála kedvesebb, barátságosabb, igazabb emberrel nem találkoztam. Teológus, helytörténész, a felvidéki magyarság nagy szervezője, a két nép barátságának támogatója volt. Mint népszerű civil személyiséget, a legtöbb szavazattal választották meg képviselőnek a legutóbbi önkormányzati választáson, s így lett alpolgármestere Lévának, kinek-melynek örök szerelmese, kincseinek szenvedélyes kutatója-gyűjtője maradt.

Nincs egy hete, hogy videón egyeztettük városaink, Érd és Léva közös nyertes pályázatait. Micsoda lelkesedéssel, milyen lendülettel beszélt akkor is! Mennyi kedves szava, kérdése volt: hogy vagyunk, nem voltunk-e betegek, hogyan-miképpen vészelte át a koronavírust Érd?

Úgy vártam, hogy újra találkozzunk! Akárhányszor megjelent a Városházán jött vele az elmaradhatatlan jókedv, a ragyogó belső derű; nem tudott úgy érkezni, hogy ne csalt volna mosolyt minden kolléga arcára! Másfél éve egy szép október estén hozzá vezetett első utam polgármesterként. Túláradó mégis természetes vendégszeretettel fogadott, kalauzolt, mesélt terveiről, Érd és Léva még szorosabb jövőbeli együttműködéséről.

A sors keserű fintora, hogy épp most kedden szavaztuk meg egyhangúlag a közgyűlésben, hogy kitüntetjük őt. Érd Városáért Kitüntetés külkapcsolati tagozata díjat ítélte oda neki Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése, mint olyan személynek, aki külkapcsolataink elmélyítésével, kiteljesítésével és ápolásával meghatározó szerepet játszott Érd történelmének, kultúrájának, egyedi értékeinek nemzetközi színtéren történő megismertetésében, népszerűsítésében és vonzóvá tételében. Csak idén két EU-s pályázatot nyertünk meg vele és általa az Interreg-programok keretében. Augusztus 20-án szerettem volna átadni a díjat neki, meglepetés lett volna…

Csaba, annyira tudom, hogy valahol, valahogy már el is jutott hozzád a híre!

Isten nyugosztaljon, aludj békében, Érd drága barátja! Amikor tovább álmodjuk, alakítjuk jövőnket, velünk leszel majd, nem felejtünk el Téged!”

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email