22_03_29_erdmost_nincskep

Egyezséggel zárult a kábítószer-kereskedő büntetőügye

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyezséggel zárult a kábítószer-kereskedő büntetőügye

A Budapest Környéki Törvényszéken lezajlott az első egyezséggel záruló büntetőügy.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bíróság február 15-i előkészítő ülésén jóváhagyta az ügyészség és J. T. vádlott által a vádemelés előtt megkötött egyezséget.

A vádlott 2016-ban egy törökbálinti férfitól kezdetben kannabiszt, majd alkalmanként amfetamint is vásárolt. Mivel több kábítószert kapott annál, mint amennyiért fizetett, abban állapodtak meg, hogy a ki nem fizetett tételek utáni árat a vádlott ledolgozza nála segédmunkásként, vagy később törleszti. A kisebb mennyiségeket grammonként 2000 forintos áron vásárolta és maga fogyasztotta el, a nagyobb mennyiségeket Érden egy áruház parkolójában felárral továbbértékesítette. A vádlott 2017. októberi elfogásáig összesen legalább 1000 gramm kannabiszt vásárolt a törökbálinti férfitól, az eladásból legalább 187500 forint jövedelme származott.

A bíróság az egyezség jóváhagyását követően a Pest Megyei Főügyészség vádjával azonos tényállással és minősítéssel 5 év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a bűncselekmény elkövetéséből származó, összesen 187500 forintra vagyonelkobzást is elrendelt a 38 éves férfivel szemben.

A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az a kihirdetésekor jogerős.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett egyezség előnye, hogy a bűncselekményt beismerő vádlott egyszerűbb eljárás keretében enyhébb büntetést kaphat, a nyomozó hatóság, az ügyészség és a bíróság pedig az eljárás lerövidülésével időt és költségeket takarít meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email