22_03_29_erdmost_nincskep

Egy csepp víz

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy csepp víz

A Lépten – Nyomon Mobil Környezeti Nevelés csoport egyik tagja látogatott el a Meseház óvoda apróságaihoz kedd délelőtt, hogy meséljen nekik arról, mitől tiszta a forrás és a kút vize, milyen élet van a pocsolyában, és milyen utat jár be egy vízcsepp a tengerig. A XXI. Óvodai Szakmai Napok keretében zajló foglalkozás már a víz világnapja jegyében zajlott a zöld óvodában, ami nemrég elnyerte a Madárbarát kert címet is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vízről sokat, sokféleképp lehet mesélni, de úgy, hogy az a legkisebbek számára is élvezetes, érthető és befogadható legyen, már nem is olyan könnyű. Práger Anna, aki a  Lépten – Nyomon Mobil Környezeti Nevelés csoporttól érkezett Érdre, dalokon, meséken, szerepjátékon egy kísérleten keresztül ismertette meg a Meseház óvoda apróságait a vízzel és annak élővilágával.

 

 

A negyvenöt perc alatt a gyerekek megtudhatták, hogy lesz a vízcseppből felhő – úgy, hogy ők maguk voltak a vízcseppek –, egy kedves dalocskán keresztül felidézhették, milyen állatok élnek a pocsolyában, megismerkedtek a szárcsával, és megnézhették, hogy egy egyszerű, flakonokból házilag is előállítható szűrőberendezés hogyan tisztítja meg a szennyeződésektől a sáros, piszkos pocsolyavizet, és még egy Mátyás királyos mesét is meghallgathattak.

 

 

Nem véletlen, hogy a víz állt a foglalkozás középpontjában: március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. És az sem véletlen, hogy a Meseház óvoda egy környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozást emelt be a XXI. Óvodai Szakmai Napok programjába, hiszen az intézmény nemrég másodszor pályázott sikerrel a Zöld óvoda címre, és a Madárbarát kert címet is elnyerte a közelmúltban.

 

 

Mint Neumayer Györgyné tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, az intézmény sokat tesz a természet- és környezetvédelemért:  odúkat, etetőket szereltek fel a kert fáira, nyárra itatókat is kihelyeznek. A szülőkkel együtt virágosítanak, március végén pedig a Pumukli ovisokkal közösen megtisztítják a közeli patak partját a szeméttől. Bevezetik az óvodában az egészség-témahetet is, egy gyermekorvos bevonásával, mert – mint a tagóvoda-vezető vallja – akkor lesz zöld lelkületünk, ha a  testünk is egészséges, nem csak a környezetünk.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email