22_03_29_erdmost_nincskep

Egészségváros az egészséges városért

22_03_29_erdmost_nincskep

Egészségváros az egészséges városért

Szeptember 21-én Érdre érkezik a Richter Egészségváros Program. A Richter Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl a fel a szakrendelőnek, amely ebből a gyermekkardiológiai eszközparkot fejlesztené. Az adományalapot a résztvevők a szűrésért, tanácsadásért, előadásért járó adományponttal növelhetik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Büszkén mondhatjuk: egészségügyi intézményeinkre az elmúlt évtizedben hatalmas összeget fordítottunk: több mint tíz háziorvosi és gyermekorvosi rendelőt újítottunk fel, október első-második hetében adjuk át az utolsót, a Fehérvári út – Bagoly utca kereszteződésében. A Dr. Romics László Egészségügyi Központ régi szárnyának teljes felújítása is a végéhez közeledik – emelte ki a polgármester, aki kérte az érdieket, minél többen vegyenek részt a programokban, részben saját egészségük megőrzése, részben a jótékony cél miatt, hiszen a Richter Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánlott a fel a szakrendelőnek, amely ebből a gyermekkardiológiai eszközparkot fejleszti majd. Az adományalapot a résztvevők a szűrésért, tanácsadásért, előadásért járó adományponttal növelhetik.

Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR-csoportvezetője a sajtótájékoztatón beszámolt a 21-ei program céljáról, illetve részleteiről. Mint elmondta, a szervezők ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és tornaprogramokkal, az egész család számára tartalmas programokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. Természetesen nemcsak az érdiek, hanem bárki részt vehet a programban.

Olasz Sarolta elmondta azt is: a látogatók a főtéren elhelyezett infopultoknál átvehetnek egy pontgyűjtő füzetet (amely tartalmazza a tájékoztatást a szűrővizsgálatokról, valamint az egész napos programról); ebbe kerülnek majd bele a szűrővizsgálatok eredményei, valamint a pontok, amelyeket a Richter Nyrt. pénzre vált majd.

– A program reggel kilenc órakor egészségsétával indul; már az ezen való részvételért is pont jár. Minden egyes pont háromszáz forintot ér: tehát minden egyes aktivitáson való részvétel háromszáz forinttal növeli az alapadományt. Elsődleges célunk a prevenció, de a szűrővizsgálatok mellett gondoskodunk szórakoztató színpadi programokról is, így a család minden tagja jól érezheti magát, ráadásul nemcsak a szűrővizsgálatoknál, hanem minden állomáson lehet pontot gyűjteni – ezért az információs füzetet érdemes a család minden tagjának elkérnie – hangsúlyozta Olasz Sarolta.

Arra a kérdésre, hogy mekkora adományra számít, dr. Bárány Zsolt főigazgató elmondta: minimum ötmillió forintra számít.

– Kétmillió forintról indulunk. Ha eljön ezer ember, és legalább nyolc állomáson részt vesz – ebbe az is beleatartozik, hogy felveszi a füzetét és indul az egészségsétán -, már négy és fél millió forintunk összegyűlt – hangsúlyozta Bárány Zsolt, kiemelve azt is: a március vége óta működő gyermekkardiológia eszközparkjának fejlesztésével olyan vizsgálatokat tudnak majd elvégezni a szakrendelőben, amilyenekre eddig nem volt módjuk.

A főigazgató kiemelte azt is: az Egészségváros programban olyan szűrővizsgálatokat végeztethetnek el a látogatók, amelyekre a rendelőkben akár heteket is várni kell – itt azonban rögtön és ingyen elvégzik ezeket.

Bővebb információt a Richter Egészségvárosról itt kaphatnak az érdeklődők.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email