22_03_29_erdmost_nincskep

Duplájára emelnék a bölcsődei férőhelyek számát

22_03_29_erdmost_nincskep

Duplájára emelnék a bölcsődei férőhelyek számát

Érd polgármestere közösségi oldalán cáfolta meg dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselőjének hétfőn, a Parlamentben tett állításait, mely szerint Csőzik László két bölcsőde megépítéséhez szükséges állami támogatásról mondott le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Csőzik László közösségi oldalán írja, leesett az álla, amikor Aradszki András azt állította a Parlamentben, hogy Érd polgármestere két bölcsőde megépítéséhez szükséges állami támogatásról mondott le. A városvezető szerint az országgyűlési képviselő vagy nincs tisztában a város valós helyzetével, nem ismeri a tényeket, vagy tudatosan valótlanságokat terjeszt.

Csőzik László szerint Aradszki Andrásnak azért a több mint száz családért, gyermekért kellene lobbiznia, akik bölcsődei férőhelyre várnak, Érden ugyanis 229 férőhely van, de a városban – ahol évente 750 baba születik – 400-450-re lenne szükség.

Érd polgármestere kiemelte, soha egy fillérről sem mondtak le, sőt, a Tállya utcába tervezett, 52 gyermek ellátására alkalmas bölcsőde ügyét annak ellenére tette tartaléklistára a kormány tavaly ősszel, hogy a pályázatot befogadta. Csőzik László bár márciusban kérte a forrást, de választ azóta sem kapott.

„Az előző városvezetéstől örököltük a fenyves-parkvárosi 76 férőhelyes bölcsőde ügyét, amit igyekszünk sikerre vinni. Ám azt 2019 előtt rosszul készítették elő, nem lett felmérve mennyi pénzből lehet felépíteni, és ehhez van-e elég forrása az önkormányzatnak. Ezért nem tudott elindulni még a beruházás. Mi most azon dolgozunk, hogy az építés jövőre elkezdődhessen. Vannak terveink a Néra utcában is egy 48 férőhelyes bölcsőde építésére, szeretnénk is erre forrást szerezni pályázati úton a kormánytól. Reméljük, ez esetben nem járunk úgy, mint nemrég, amikor a kabinet kiírt egy pályázatot, amin Érd egyszerűen nem indulhatott. Szeretnénk a duplájára emelni a bölcsődei férőhelyek számát, ezért az uniós Helyreállítási Alaphoz beadott igényünkben további fejlesztési kérést terjesztettünk elő” – fogalmaz Csőzik László közösségi oldalán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email