22_03_29_erdmost_nincskep

Dobozokban várják a napi betevőt

22_03_29_erdmost_nincskep

Dobozokban várják a napi betevőt

Megmaradt az uzsonna vagy az ebéd? Több gyümölcsöt, zöldséget vagy pékárut vettünk a kelletnél? Ne a kukába dobjuk, hanem tegyük az enni adok dobozba, hogy másnak segíthessünk vele.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Re-Formáló Egyesület országszerte már 44 helyre tett ki enni adok dobozokat. Érden is volt már egy tavaly, de a korábbi ingatlan eladása miatt a Duna u. 77. szám alá, a Ligeti Református Templom kerítésére költözött át a doboz.

A dobozba várnak tartós élelmiszereket, sőt, ebben a hideg időben lehet vinni (megmaradt és még jó) főtt ételt felcímkézve (mi található benne, és mikor főztük) vagy éppen tejterméket (pl. joghurtot), de elkél a gyümölcs, zöldség is.

Smudláné Fazekas Margit, a Re-Formáló Egyesület elnöke azt mondja, Pécsett találkozott először enni adok dobozzal, ami annyira megtetszett neki, hogy a saját kerítésére is kitett Budapesten egy ilyen dobozt, és ezzel egy lavinát indított el: annyian csatlakoztak az akcióhoz, hogy azóta a Re-Formáló Egyesület 44 dobozt helyezett ki az egész országban. .

Minden egyes dobozhoz tartozik egy-egy önkéntes csoport, akik télen naponta egyszer, melegebb időjárásban pedig naponta többször is ellenőrzik a dobozokban található ételek minőségét. Az önkéntesekhez is lehet csatlakozni az egyesület facebook oldalán, de Smudláné Fazekas Margit szerint olyan pékárusok, zöldségesek vagy kifőzdék jelentkezésére lenne a legnagyobb szükség, akik a nap végén megmaradt, felesleges ételeket tudnák erre a célra felajánlani.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email