22_03_29_erdmost_nincskep

December 24-én ingyenesen megnézhetjük A diótörő c. előadását

22_03_29_erdmost_nincskep

December 24-én ingyenesen megnézhetjük A diótörő c. előadását

A Magyar Állami Operaház elmaradó előadásai közül talán egy sem hiányzik úgy a közönség számára, mint a karácsonyi időszak elmaradhatatlan mesebalettje, A diótörő. Az Operaház ezért ünnepi meglepetésként december 24-én egy napra elérhetővé teszi az előadás felvételét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című meséje nyomán született klasszikus balett 1950 óta szinte minden évben a Magyar Állami Operaház karácsonyi repertoárjának része, a sorozat eddig mindössze az 1956-os forradalmat követően, illetve az Ybl-palota előző felújítása idején, 1981-82 között szakadt csak meg.

A felvétel főbb szerepeiben Leblanc Gergely, Sarkissova Karina, Komarov Alekszandr és Radziush Mikalai láthatók, közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (karvezető Hajzer Nikolett), vezényel Déri András. A koreográfiát a nemzetközileg elismert Diótörő-specialista, Wayne Eagling és Solymosi Tamás jegyzi, a látványos jelmezek terveit Rományi Nóra, míg díszletterveit Oláh Gusztáv korábbi remekének nyomán Vavrinecz Beáta készítette.

Az előadás felvétele december 24-én 15:00 órától másnap, december 25-én éjfélig ingyenesen megtekinthető az Opera Facebook-oldalán és az origo.hu-n.
Az OperaLive-közvetítések keretében az intézmény más, az ünnepekhez kapcsolódó előadásokat keresztmetszetben mutat be, így december 26-án Händel Messiás című oratóriumából, december 27-én Puccini Bohémélet című operájából, december 30-án pedig ifj. Johann Strauss A denevér című operettjéből csendülnek fel részletek zongorakísérettel. A közvetítésekről további részletek az Opera honlapján olvashatók.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email