22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: „Vegyük emberszámba egymást!”

22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: „Vegyük emberszámba egymást!”

Csőzik László polgármester lapunknak reagált T. Mészáros András pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A polgármester válaszát teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Két napja tájékoztattam az érdi közvéleményt arról, hogy a Kincses Óvoda Fácán Tagóvodája felújításának közbeszerzése során szabálytalanság történt, ezért 70 millió forint pénzügyi hátrány éri az önkormányzatot.

A felelősség alól kibújó T. Mészáros András expolgármestert, miután nem átallotta a 2017 januárjában történteket a nyakamba varrni, felszólítottam, hogy vállalja a politikai felelősséget. Ha máshonnan nem, hatalmas szabadságmegváltásából fizessen egy jelentős összeget a városnak. Felszólítottam a két érintett, egymással összejátszó céget is, hogy 15 napon belül pótolják vissza a pénzt a városnak.

E felhívásokra semmilyen választ nem kaptam, ám az ügy politikai felelőse ma azt mondta, hogy polgárháborút akarok csinálni Érden. Világos a válasz. Nem akarnak fizetni egy fillért sem.

Azt is állítja T. Mészáros, hogy nincs erkölcsi alapom őt kritizálni, mert 15 éve alpolgármester voltam a városban. Nos, bizonyos vagyok abban, hogy erkölcsös és igazságos is volt, amikor felszólítottam a szabálytalanság felelőseit a pénz visszafizetésére. Azért választottak meg a város vezetőjének, hogy a TMA-korszak felelőtlen közpénzszórásának és kétes ügyeinek egyszer s mindenkorra véget vessek.

Téved T. Mészáros abban is, hogy a szabálytalanságért én tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg őt egyedül felelősnek. Ő vezette az önkormányzatot, ő hozta a közbeszerzési döntéseket, tehát neki kell azokért helytállnia. Először az EUTAF, aztán a Közbeszerzési Hatóság, majd a Közbeszerzési Döntőbizottság is úgy döntött, szabálytalanság történt a közbeszerzés során. Ezen döntések ellen a Fővárosi Törvényszékhez fordultunk jogorvoslatért. Kifejezetten kértem, hogy hallgassa meg őt is a bíróság. Aligha hinném, hogy ez bűncselekmény lenne. Ki magyarázza el a bíróságon, hogy mi történt polgármestersége idején a közbeszerzésekkel és konkrétan ezzel a pályázattal? Tán csak nem az óvodások?

Sajnos a törvényszék nem kívánta meghallgatni T. Mészárost. A szabálytalanságot azonban ők is megállapították. Most az ügy a Kúrián vár a végső döntésre. Hamarosan megismerjük azt is. És természetesen továbbra is bizonyítani próbáljuk, hogy az önkormányzat vétlen volt az eljárásban – de legalábbis nem érdemel ilyen nagyságrendű büntetést. Sajnos ezt senki nem akarta eddig elfogadni. Ehhez kell alkalmazkodnunk.

Újra felkérem őt és az érintett cégeket: fizessenek anyagi kompenzációt az ügyben! Ők a felelősök, ők a haszonélvezők is. Ezért kell nekik a pénzügyi hátrányt is vállalniuk. TMA és kollégái évekig jól, sőt fényűzően éltek Érdből, most térítsék meg a kárát.

Szeretném hozzátenni: mély szomorúsággal tölt el, amiért a volt polgármester halálát felvető hozzászólásokat fűztek a korábbi közleményhez. Én magam egyetlen embertársam, így T. Mészáros András halálát sem kívánom. Ez megengedhetetlen, útszéli stílus. Kérem minden érdi polgártársamat, hogy tartózkodjon az ilyen véleménynyilvánítástól. Ez Bayer Zsolt színvonala, hagyjuk meg őneki. Mi, többiek, beszéljünk egymással normálisan, s ha vitatkozunk is, vegyük egymást emberszámba.

Végül be kell valljam, egy dologban tényleg hibáztam a múltkori közleményben: amikor azt javasoltam, hogy az agárdi strandra saját pénzükből járjanak pihenni. Erre, úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, még nem érett meg T. Mészáros András. Vállalom, hogy ha hoz a nevemre szóló számlát a saját strandbelépőjéről, azt kifizetem. Így talán nem lesz annyira fájdalmas neki, hogy belássa, az érdiek már nem tartják őt alkalmasnak arra, hogy a város pénzét kezelje, vagy az ő nevükben nyilatkozzék. Talán ideje lenne, hogy elbúcsúzzon a közügyektől, és visszavonuljon.”

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email