22_03_29_erdmost_nincskep

Csökkenti ökológiai lábnyomát a Veolia

22_03_29_erdmost_nincskep

Csökkenti ökológiai lábnyomát a Veolia

Közel 1,7 milliárd forintot fordított energiahatékonyság-növelő fejlesztésekre az általa működtetett létesítményekben a Veolia Magyarország 2020-ban - közölte az energetikai vállalatcsoport. Az érdi fűtőműben napelem beépítése javítja az energiahatékonyságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Veolia csoport portfoliójának része a gáz- és biomassza-kereskedelem, a távhőtermelés és szolgáltatás, a villamosenergia-termelés és kereskedelem. A szolgáltató által tavaly értékesített villamos energiának több mint 60%-a megújuló biomassza felhasználásából származott.

A vállalat öt, biomasszát felhasználó erőművet és fűtőművet működtet országszerte, a pécsi erőmű Közép-Európa legnagyobb biomassza-tüzelésű erőműve, amely a villamosenergia-termelés mellett megújuló energiaforrásból biztosítja Pécs távhőigényét. Részletezték, a salgótarjáni gázmotoros egységek megvásárlásával a Veolia tovább erősítette szerepét. Az ajkai erőműben felújították a kazánt, amely a komplex modernizálási program egyik fontos lépése.

A közleményben kiemelték: a Veolia Magyarország nagy hangsúlyt fektet hőközpontok felújítására és újak létesítésére is, amelyekkel hatékonyabbá válik a távhővezetékek kihasználtsága. A Dorog és Esztergom között húzódó távhővezeték energiahatékonysága jelentősen nőtt részleges hőszigetelésének eredményeképpen.

Az érdi fűtőműben napelem beépítése javítja az energiahatékonyságot. Tavaly végezték el a pécsi erőmű IV. turbinájának felújítását is, a turbina lapátozatát, hidraulikus szabályozórendszerét és védelmét korszerűsítették – jelezte a Veolia. 

A közlemény idézi Fernezelyi Ferencet, a Veolia Magyarország kereskedelmi és marketingigazgatóját, aki hangsúlyozta: arra törekszenek, hogy egységeikben növeljék az energiahatékonyságot, a beruházásoknál a fenntarthatóság elsődleges szempont, energiaszolgáltatóként elkötelezettek a fenntartható és megújuló energiahordozókat hasznosító energiatermelés mellett.

A Veolia csoport Magyarország egyik vezető közművállalata, az energetika, a víziközmű, a hulladékkezelés és az építőipar területén nyújt fenntartható megoldásokat. A társaságcsoport 2019-es árbevétele csaknem 150 milliárd forint volt, munkavállalóinak létszáma megközelíti a 3000 főt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email