22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: itthonról és külföldről is hoztak érmeket

22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: itthonról és külföldről is hoztak érmeket

Négy korosztályban is tatamira léptek hétvégén Kecskeméten a Diósdi DSE és Érdi Judo Club cselgáncsozói a mögöttünk hagyott hétvégén, míg Büki Viktória Szlovéniából hozott haza egy bronzérmet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb a diák A- és B-korcsoportok országos bajnokságának adott otthont Kecskemét, ahol a DDSE és ÉJC hat dzsudokája mérette meg magát. A 29 klilogrammosoknál szereplő Riedl Ákos előbb a diósgyőri Orliczki Zénót verte, aztán a honvédos Nagy Nándortól kikapott a döntőbe jutásért, de a vigaszágon legyőzte a miskolci Papp Leventét és bronzérmes lett.

A 38 kilogrammos lányoknál Jüttner Janka négy mérkőzést vívott kategóriájában, ahol a debreceni Raus Kírát, a gemenci Fenyvesi Anitát és a tatai Tölgyesi Rékát is legyőzte, de a DVTK-s Hoó Fédrától vereséget szenvedett, s ezüstérmet szerzett.

45 kilogrammban Horváth Nándor lépett tatamira, ahol a selejtezőt erőnyerőként kezdte, a tizenhat között a Nippon Sportos Lénárt Leventét, aztán a nagykanizsai Szeghy Tamást, majd a ceglédi Ványi Patrikot is legyőzte, a döntőben pedig a ledényi Raffay Levente következett, akit ugyancsak legyőzött és a dobogó tetejére állhatott fel.

Az 50 kilóban Szabó-Götz Barnabás első meccsén kikapott az újpesti Dökker Györgytől, aki nem vitte tovább a vigaszágon, így helyezetlenül zárt.

Ellenben az 54 kilósok között szereplő Révay Balázs a békés megyei Csachó Balázst verte, majd ugyan kikapott a zalaegerszegi Mezőfi Márktól, azonban a vigaszágon szépen menetelt, a Moha SC-s Porga Tamást, aztán a homokmégyi Balázs Tamást is legyőzte, a bronzmeccsen viszont kikapott az óbudai Sztankó Dávidtól, ezáltal ötödik helyen zárt.

Az 56 kilogrammos lányoknál Kisfaludi Eszter mérette meg magát, aki rögtön az első mérkőzésén a későbbi győztes Ippon Judo-s Krüpl Georginától kapott ki, de a vigaszágon három győzelmet aratott és a dobogó legalsó fokáig jutott.

Ezt követően a serdülő és ifjúsági korosztály számára rendezték meg Kecskeméten a Zsoldos Zsolt Emlékversenyt, ahol az érdi és diósdi cselgáncsozókat az 50 kilogrammos Bodor Sebestyén és az 55 kilós Balog Bálint képviselte.

A serdülőknél induló Bodor a selejtezőben a gemenci Nagy Bencét verte, a nyolc között azonban kikapott a végső győztes paksi Tóth Barnától, aki így továbbvitte a vigaszágon, de ott egy újabb Ahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgerőmű SE-s dzsudoka, Metzger Botond búcsúztatta, s hetedik helyen végzett.

Balog Bálint mindkét korosztályban érdekelt volt, az idősebbeknél, az ifiknél mindhárom mérkőzését elveszítette, s negyedikként végzett, míg a serdülőknél a dunaharaszti Moha SC-s Jenei Bence János, aztán a Nyers István Akadémia növendékét, Lőrinc Kornélt is legyőzte, az elődöntőben pedig a Judo SZK-s Csaben Mártont is felülmúlta, de a fináléban kikapott a gemenci Sárosdi Ákostól, így ezüstérmet szerzett.

Büki Viktória eközben a Szlovéniában rendezett Korosko Openen lépett tatamira, ahol egészen a bronzéremig menetelt súlycsoportjában.

Mercedes Benz Gyár Kupa diák A és diák B országos bajnokság, Kecskemét
29 kg: Riedl Ákos 3.
38 kg: Jüttner Janka 2.
45 kg: Horváth Nándor 1.
50 kg: Szabó-Götz Barnabás helyezetlenül zárt
54 kg: Révay Balázs György 5.
56 kg: Kisfaludi Eszter 3.

Zsoldos Zsolt serdülő és ifjúsági Emlékverseny, Kecskemét
50 kg: Bodor Sebestyén serdülő 7. hely
55 kg: Balog Bálint serdülő 2. és ifi 4.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email