22_03_29_erdmost_nincskep

Bővítik a tárnoki Tipegő bölcsődét

22_03_29_erdmost_nincskep

Bővítik a tárnoki Tipegő bölcsődét

Aláírták a tárnoki Tipegő Bölcsőde bővítésének szerződését, megint baba-mama csomagokat osztottak és továbbra is tárgyalnak az érdi ipari parkról Tárnokon - összegzi az elmúlt hét eseményeit közösségi oldalán Lukács László, Tárnok polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László emlékeztet, az esőzés okozta a legnagyobb problémát az elmúlt héten a településen, hiszen Érd és Tárnok határában rengeteg felszíni víz gyülemlett fel, emiatt az Érdi Katasztrófavédelemnek az utat is át kellett vágnia, ezzel elárasztva a rádióállomás feletti tárnoki területet.

„A közeljövőben tárgyalni fogok az érdi vezetéssel és a szakemberekkel, hogy a most felmerült probléma minél előbb megoldódjon, az ottani tulajdonosoknak ne kelljen az ártól rettegniük. Több földes utat is jelentősen eláztatott a rengeteg víz, ezek javítását igyekszünk minél előbb elvégezni”

– írta dr. Lukács László.

Tárnok polgármestere beszámolt arról is, hogy lezárult a közbeszerzési eljárás a Tipegő Bölcsőde bővítésének ügyében, a győztessel pedig aláírták a szerződést. Amint az időjárás engedi, még idén megkezdik két új csoportszoba alapozását, amelyeket várhatóan 2021-ben adnak át.

Kitért rá, az elmúlt héten is osztottak baba-mama csomagot, amelynek értéke nem változott, de tartalmilag teljesen megújult.

Az érdi ipari parkkal kapcsolatban Lukács László felvette a kapcsolatot a Közútkezelő illetékeseivel, akiktől azt kérte, a Sóskúti utat és a Dózsa György utat 3,5 tonnásra korlátozzák, figyelembe véve a kormányzati szándékot is, mely a kamionforgalmat az M7-M0-M6-70-s útvonalra szándékozik terelni.

“Alátámasztja az igényt, hogy a két kereszteződés és a köztük lévő útszakasz átépítésének idején amúgy sem lesz szerencsés a kamionokat az útépítés által korlátozott áteresztőképességgel bíró útszakaszra engedni. A rendőrséggel kötendő szerződésünk egyeztetése is folyik, mely alapja lesz a súlykorlátozást megsértő teherautók, kamionok büntetését minden esetben a kamerafelvételek alapján” – írta.

Lukács László arról is beszámolt, a NIPÜF felé továbbította a lakossági fórumon elhangoztt igényeket, melyeket Érd vezetésével és az országgyűlési képviselővel is leegyeztetett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email