22_03_29_erdmost_nincskep

Bolyai Jánosra emlékeztek

22_03_29_erdmost_nincskep

Bolyai Jánosra emlékeztek

1802. december 15-én született Bolyai János matematikus. "Híres, nagy elméjű matematikus volt, az elsők között is első" – áll a marosvásárhelyi református egyház halotti anyakönyvében. A matematikus születésnapjáról minden évben megemlékeznek az érdi iskolában, amely 31 éve vette fel Bolyai nevét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A december 15-ei ünnepi műsor keretében először a nyolcadikosok idézték fel Bolyai János és édesapja, Bolyai Farkas életútját és munkásságát – ez már harmincegy éves hagyomány az iskolában –, majd megkoszorúzták a matematikus domborművét.

 

 

 

Az ünnepi műsor a Bolyai-díjak átadásával folytatódott: elsőként egy pedagógus, Nóll István – aki már harmincegy évvel ezelőtt is itt tanított, és most, nyugdíjasként is ad még történelemórákat az intézményben –, majd egy diák, Balog Benjámin vehette át a legmagasabb iskolai kitüntetést. Benjámin idén már a Vörösmarty gimnázium diákja, a tavalyi tanévben végzett a Bolyai matematika tagozatán, és nem csupán e tárgyból, hanem történelemből is kiváló eredményeket ért el, országos versenyeken is.

 

 

 

 

 

A december 3-ai tankerületi Bolyai matematikaversenyen 1-6 helyezést elért diákokat is díjazták, majd az ünnepség után a felső tagozatosoknak a JP Dance Company táncosai tartottak bemutatót, az alsósok pedig játékos sorversenyen vehettek részt az épület tornatermében. Az iskola munkatársai díszebéden emlékeztek az intézmény névadójára.

 

 

A téli szünet előtt további programok is várnak a bolyais gyerekekre: kézműves foglalkozások, közös karácsonyfa-díszítés, no meg a Bolyai kézilabdakupa.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email