22_03_29_erdmost_nincskep

Boldog anya, boldog baba

22_03_29_erdmost_nincskep

Boldog anya, boldog baba

Hogyan neveljünk boldog gyermeket? Erre a kérdésre keresték a választ a legutóbbi anya-baba klubon, a Parkvárosi Közösségi Házban. Petrus Márta adta ehhez a segítséget, coach, író, blogger, aki 4+2 gyermek anyukájaként elég nagy tapasztalattal bír már ezen a téren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha valaki nekünk szegezi a kérdést, mitől lesz boldog az ember fia vagy lánya, valószínűleg mi is azt kezdjük el sorolni, amit a klub résztvevői is válaszoltak. Kell hozzá sok-sok szeretet, biztonság (ezt a kettőt szét sem lehet nagyon választani, hiszen egyikből következik a másik), lelki és testi törődés, sok-sok játék, minőségi együtt töltött idő és még hosszan lehetne folytatni a sort. De kell-e hozzá az, hogy aki vele van, aki mindezt próbálja biztosítani a számára, ő is boldog legyen? Nana, hogy kell, csakhogy emellett sokszor elsétálunk. Márta elmagyarázta a résztvevőknek, hogy igenis, kell, hogy anya is boldog legyen, hiszen egyrészt a picik nagyon érzékenyen átveszik az anya hangulatát, rezdüléseit, másrészt tőle kapnak öntudatlanul is meghatározó mintát arra, hogyan éljék az életüket, illetve hogy milyenek legyenek. Ha belegondolunk, teljesen érthető, hogy időről-időre fel kell töltődnie az anyukáknak (is), hogy újra és újra tudjanak magukból adni – szeretetet, boldogságot, biztonságot, és még sok minden mást a gyereküknek. És ilyenkor már sok múlik az apukákon is, ők mennyire vesznek részt a gyereknevelésben, illetve hogy tudnak-e egy kis időt biztosítani az anyáknak, amikor ők csak magukkal törődhetnek. Az érdi anya-baba klub résztvevői elégedetten konstatálták, hogy nekik a picik gondozásán, vagy a nagyok nevelése mellett, megkapják a segítséget és támogatást ahhoz, hogy önidejük is legyen.

A klubon aztán szó esett még az öt szeretetnyelvről is, amelyek közül elsősorban a minőségi időre hívta fel a résztvevők figyelmét a coach. Márta azt ajánlja, legalább napi 20 percet foglalkozzunk csak és kizárólag a gyermekünkkel, ha többen vannak, akkor külön-külön, amibe nem számít bele a tanulás. Ilyenkor ne törődjünk a háztartással, a telefonnal, tévével, hanem  játsszunk, beszélgessünk, törődjünk csak és kizárólag a gyerekünkkel.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email