22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: nincs ok panaszra

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: nincs ok panaszra

A pandémiához képest aránylag sok versenyen vettek részt az Érdi Spartacus SC birkózói az őszi évadban. Noha az eredeti tervek szerint ennél jóval több viadalon is elindulhattak volna, a megrendezett versenyekről így is jó szájízzel térhettek haza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány megjelenésétől bizonytalanságban dolgoznak a birkózók, hiszen a versenynaptár március óta hétről hétre egyre lyukasabb, arról nem is beszélve, hogy a teremhasználati gondok miatt is többször kellett a „komfortzónájukon kívül” edzeniük a versenyzőknek.

Ennek ellenére is pozitívan indultak neki az őszi szezonnak, mely remek eredményekkel kezdődött: az orosházi junior országos bajnokságon a szabadfogásúak 92 kilós mezőnyét Végh Richárd nyerte, míg testvére, Artúr a kötöttfogásúak 130 kilós súlycsoportjában lett ezüstérmes. A diák I-es és II-es, valamint a gyermek korosztály régiós versenyei mellett a lányok országos viadalról hoztak ezüstérmeket.

„Négyszer-ötször ennyi versenyünk is lehetett volna, kimaradtak a diákolimpiák, a diák és serdülő magyar versenyek – mondja Tar Mihály, az Érdi Spartacus SC elnöke. – Az elért eredményeket adott körülmények között mindenki hozta, bár nem volt mindenki százszázalékos formában. Március óta felemás felkészülés zajlik. Nem vagyunk elégedetlenek, de ami nagy hiányérzetünk, hogy a diák II-es lányoknak és a legfiatalabb korosztálynak szombaton rendeztünk volna versenyt, amire a korlátozások miatt nem kerülhetett sor” – tette hozzá Tar Mihály.

Az ősz fő eseménye a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett felnőtt országos bajnokság volt, melyet a nők 53 kilogrammos kategóriájában Dénes Mercédesz már nyolcadik alkalommal nyert meg. A férfiaknál Végh Richárd a 92 kilogrammos szabadfogásúaknál, Berta Mike a 63 kilós kötöttfogásúaknál lett második. Utóbbi szakágban még a 130 kilósoknál Végh Artúr is a dobogó legalsó fokára állhatott.

„A juniorkorú fiataljaink ott vannak az élbolyban és ők még 2021-ben is juniorok lesznek, ami pozitív a jövőre nézve. Bár az országos bajnokságon többen is hiányoztak, akik nem merték vállalni a versenyzést”

– fűzte hozzá a Spartacus elnöke.

A közeljövőben nemigen lesz verseny az egyesület birkózói és szumósai számára. Emellett az edzéseket is át kellett alakítaniuk, hiszen az ÉRD Arénában továbbra is készülhetnek, de a létesítményt 19 órakor el kell hagyniuk, ami a teljes eddigi edzésprogramot felborítja.

„Össze kell vonni csoportokat és előrébb kell hozni az edzéseket, ami mindent megkavar” – húzta alá Tar Mihály, kifejtve, arra is oda kell figyelniük, hogy az is hazajusson este 8 előtt, aki önállóan nem tudna, hiszen a családok is kialakítottak már egy rendszert, mikor, ki tud elmenni a gyermekért az edzésre.

A nemrég a Batthyány Sportiskolánál megnyílt birkózócsarnokkal kapcsolatban Tar Mihálytól megtudtuk, hivatalos információjuk nincs arról, mikor költözhetnek be, hiszen még zajlik a műszaki átadás-átvétel. „Felépült egy birkózócsarnok, ahol három lehetőség van: az egyik az eddigi faház funkcióját töltené be, azaz az iskolások és a birkózók használnák külön-külön. A teljes átköltözéssel az lesz a gondunk, hogy minden nap le kell tennünk az egyik szőnyeget, mert a másik állandóan lent lesz” – mondta Tar Mihály, hiszen az új birkózócsarnokot nemcsak birkózásra, hanem a sportiskolában jelenlévő egyéb sportágakra is használhatják a diákok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email