22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz holland ellen kezdi az Eb-t

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz holland ellen kezdi az Eb-t

A holland Jessica Blaszka ellen kezdi meg szereplését az Érdi Spartacus SC válogatott birkózója, Dénes Mercédesz a lengyelországi Európa-bajnokság 55 kilogrammos súlycsoportjában április 21-én, 11.30 után.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lengyelországi Varsó ad otthont a szabad- és kötöttfogású, illetve női birkózók Európa-bajnokságának, melyen a női mezőnyt négy magyar birkózó képviseli, köztük az Érdi Spartacus SC sportolója, Dénes Mercédesz is, aki az 55 kilogrammosok között lép szőnyegre.

A nemrég sérülésből felépülő érdi birkózó térdét októberben műtötték, amely ugyan rendbe jött, de januárban, a tatai edzőtáborban ismét megsérült.

„Azóta szerencsére ismét meggyógyult és immár jól mozog a szőnyegen. Szeretnénk, ha ötvenhárom kilóban indulna a szófiai kvótaszerző eseményen, ám úgy véltük, előtte szükségszerű az Eb-n birkóznia”

– fogalmazott Dénes szereplése kapcsán Ritter Árpát, a magyar női birkózóválogatott szövetségi kapitánya a Magyar Birkózó Szövetség honlapján.

Dénes Mercédesz az 55 kilogrammos súlycsoportban a holland Jessica Blaszka ellen kezdi meg a kontinensviadalt a selejtező első körében, ahol a győztes a macedón Dragutan és a török Tekin mérkőzésének győztesével találkozik a legjobb 8 között.

A súlycsoport selejtezője a hivatalos kiírás szerint 2021. április 21-én, 11.30-kor kezdődik és 14 óráig tart, ezt követően 16.45-től rendezik az elődöntőket, április 22-én, 11.30-tól a vigaszági küzdelmeket, 18 órától pedig a helyosztókat tartják meg.

A súlycsoport sorsolása ide kattintva érhető el!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email