22_03_29_erdmost_nincskep

A bevásárlókosarakkal ellenőrzik a vásárlók számát

22_03_29_erdmost_nincskep

A bevásárlókosarakkal ellenőrzik a vásárlók számát

Április 7-én újranyitottak az üzletek. Múlt héten 187 boltban jártak a kormányhivatalok munkatársai, és csak 13-nál találtak hiányosságot. 11 a helyszínen tett a jogsértés ellen, 5 céggel szemben eljárás indult. A létszámkorlát betartására több módszert is alkalmaztak a boltok - írja az ITM.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A boltoknak az üzlethelyiség méretével arányos létszámkorlátozást kell betartaniuk és betartatniuk. A vásárlóteret és a bevásárlókocsikat folyamatosan fertőtleníteniük kell, a vevők számára kézfertőtlenítőt kell biztosítaniuk.
       
Az ellenőrzött kereskedelmi egységek szinte mindegyike jól látható írásbeli tájékoztatást helyezett ki a bejáratnál arról, hogy egy időben összesen hányan tartózkodhatnak az üzletben. Az előírt létszámkorlátnak többféleképpen tettek eleget a kereskedők. Egy áruházláncnál auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata számláló működött a kapuban, kint monitor jelezte, hogy mennyi vásárló van bent, és hányan férnek még be. Az üzletek többsége csak annyi kosarat, kocsit tett ki, ahány vevőt beengedhetett. Kötelező használatukra gyakran a biztonsági őrök figyelmeztették a betérőket.

A mulasztáson ért kereskedők szinte kivétel nélkül azonnal javították a feltárt hibát – közölte hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email