still0125_00003

Bemutatták a könyvet Brunner Erzsébet különleges életéről

still0125_00003

Bemutatták a könyvet Brunner Erzsébet különleges életéről

Alig húsz évesen jutott el Indiába Brunner Erzsébet, aki levelezett Rabindranath Tagore költővel és jó barátság fűzte Indira Gandhihoz. Brunner Erzsébet életéről Dr. Lázár Imre India-kutató jelentetett meg könyvet Szerelmem, India címmel, melyet most mutattak be a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a kötet szerzője, dr. Lázár Imre, India-kutató, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ korábbi igazgatója az Érd Tv-t emlékeztette, a könyv bemutatásával a szerző egy ígéretét is teljesítette, hiszen évtizedekkel ezelőtt megígérte Brunner Erzsébetnek, hogy megírja élettörténetét, akinek művészete és személyisége is nagy hatással volt Lázár Imrére.

„Láttam, hogy ez egy olyan izgalmas történet, melyet egy kalandfilm forgatókönyvírója sem tud elképzelni. Úgy gondoltam, a magyar olvasóknak meg kell ismerniük ezt a történetet, mert nagyon sokat tanulhatunk Brunner Erzsébettől”

– húzta alá Lázár Imre, megjegyezve Brunner Erzsébet halála után számos műve magyar múzeumokba került, így például a nagykanizsai Thury György Múzeumban, a budapesti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban is számos Brunner Erzsébet-alkotás látható.

Dr. Lázár Imre ismertette, a könyvvel azt szeretné elérni, hogy minél többen megismerjenek egy csodálatos élettörténetet.

„Szeretném, ha Magyarországon megszeretnék a művészetüket és tanulunk Brunner Erzsébettől toleranciát, más kultúrák megbecsülését és ezzel mi is gazdagabbak leszünk”

– fogalmazott Dr. Lázár Imre.

Dr. Lázár Imre: Szerelmem, India című kötete a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból kölcsönözhető!

A Szerelmem, India című könyvről és Brunner Erzsébet életéről ide kattintva olvashat bővebben!

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email