Bemutatták az idei diákreferenseket

Megtartotta idei utolsó sajtótájékoztatóját az Ifjúsági Önkormányzat, amelyen bemutatták a sajtóreferenseket és ismertették a jövő évi programokat. A tájékoztatón bejelentették, hogy több úszóbérletet osztanak ki az iskolák között és hagyományt szeretnének teremteni a faültetéssel az érdi óvodákban.

Lázár Evelin diákpolgármester mutatta be a 2018/19-es tanév Ifjúsági Önkormányzatának diákreferenseit, akik a következő területekért felelnek majd.

- Varga Dorina diákalpolgármester, sajtóreferens
- Albert Alexa diákalpolgármester, ifjúsági- és kulturális ügyekért felelős referens
- Diós Gabriella testületi titkár és jegyzőkönyvvezető
- Hoffer Virág városi és testvérvárosi kapcsolatokért felelős referens
- Hedlitska Dorina diákjogok és diákérdekképviseletért felelős referens
- Apáti Zsófia sport- és egészségügyért felelős referens
- Hagyba Dominik környezetvédelemért felelős referens

A diákpolgármester és a diákalpolgármesterek ismertették, hogy milyen programokra költik el a rendelkezésükre álló pénzösszeget.

- Az Ifjúsági Önkormányzat összesen 600 ezer forinttal támogatta a középiskolai szalagavató bálok terembérlését. Ezúton is gratulálunk a végzős diákoknak és köszönjük az iskoláknak a meghívást az ünnepségre. A tavalyi évhez hasonlóan támogatni kívánjuk a Live Street Art programot, melyet az elmúlt évhez hasonlóan a Szepes Gyula Művelődési Központ szervez. Erre 1,5 millió forintot különítettünk el – emelte ki Albert Alexa diákalpolgármester.

1 millió forintot különítettek el egy egynapos kertmozi létesítésére, melynek célja a diákok közötti közösségépítés. Jövőre ünnepli Érd várossá nyilvánításának 40. évét, ezért ennek alkalmából februárban fotópályázatot indítanak, melynek részleteiről később adnak tájékoztatást.

- Januártól indítjuk a készségfejlesztő programot az általános iskolás diákok számára. Erre 2,5 millió forintot szánunk, így mindez a résztvevő gyermekek szüleinek továbbra sem jelent többletköltséget. Ugyancsak januárban kezdődik meg az úszóbérletek sorsolása, melyet az Érdi Arénával közösen indítunk. A program népszerűsége miatt idén több bérlet megvásárlását terveztük, jelenleg még egyeztetés folyik az Érd Aréna ügyvezető igazgatójával – hangsúlyozta Varga Dorina diákalpolgármester.

A középiskolai stúdiók fejlesztésére intézményenként 200 ezer forint jut. Az elmúlt évektől eltérően pályázni most más formában kell – a változásokról értesítik az intézményeket. A legkisebbekre is gondolva óvodai faültetést terveznek minden érdi óvodában, mellyel egy új hagyományt szeretnének teremteni a városban.

A diákképviselők az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szaloncukorral lepték meg a város lakóit Mikulás alkalmából. Lázár Evelin diákpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy mindannyian nagyon élvezték, hogy mosolyt csalhattak a megajándékozott emberek arcára.