22_03_29_erdmost_nincskep

Az Emberi Hang Alapítvány tüzifával is segíti a rászorulókat

22_03_29_erdmost_nincskep

Az Emberi Hang Alapítvány tüzifával is segíti a rászorulókat

Ahogy beköszönt a hideg, egyre több nehézsorsú ember kerül bajba, mert nem tudja előteremteni a tüzelőre valót. Paróczai Mariann, az Emberi Hang Alapítvány kuratóriumának elnöke az ÉrdFm 101.3 Zónázó című műsorában számolt be arról, hogy hogyan tudnak segíteni ők és a civilek a rászorulóknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hideg téli hónapokban sokaknak okoz gondot a téli tüzelő előteremtése. Az önkormányzattól évente egyszer lehet igényelni tüzelő támogatást, de az Emberi Hang Alapítvány is segít a nehezebb sorsúaknak.

Paróczai Mariann, az Emberi Hang Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, idén nagyon sokan keresték már fel őt telefonon. Akinek nincs telefonja, azokat rendszeresen meglátogatja, hogy van-e szüksége valamire. Hozzátette, rengeteg olyan segítője van, aki első szóra ugrik és segít, amiért mindig nagyon hálás.

Paróczai Mariann arról is beszámolt, hogy az Emberi Hang Alapítványhoz rengetegen fordulnak segítségért, leginkább az egyedülállók szorulnak támogatásra, nekik a legnehezebb. Olyan eset is előfordul, hogy valakinek van ugyan tüzelője, de nincs, aki felvágja, ilyenkor a polgárőrök is szívesen segítenek felaprítani a fát.

„Nem hagyunk magára senkit, ez nagyon fontos a számunkra, és a hajléktalanoknak is igyekszünk segíteni, ha más nem, akkor viszünk takarókat azoknak, akik az utcán élnek.”

Érden rendszeresen szerveznek ételosztást is a rászorulóknak, ezúttal 23-án vasárnap, az Érdligeti Református Egyház közreműködésével osztanak szét 350-400 adag pásztortarhonyát. Paróczai Mariann végül ezt is megosztotta a hallgatókkal, hogy sikerült sok jó ember adakozásának köszönhetően az alapítványnak saját gulyáságyút vásárolni, így legközelebb már azt sem kell bérelniük.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email