22_03_29_erdmost_nincskep

Átfogó képet adott, a diákok szerint könnyű volt a töriérettségi

22_03_29_erdmost_nincskep

Átfogó képet adott, a diákok szerint könnyű volt a töriérettségi

A történelem vizsgákkal folytatódott az érettségi, amely a diákok szerint más jellegű volt, mint az előző években, könnyebbnek találták, mint a korábbi feladatsorokat. A Kósban 30-an emelt, 71-en pedig középszinten adtak számot tudásukról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Technikumának diákjai az Érd Tv-nek elmondták, felkészültek a kérdésekre, de ezúttal más jellegű feladatokat kaptak, mint az előző években.

Többek között a görög demokráciáról, a középkorról, a dualizmusról, a II. világháború nyitányáról és a Szovjetunióról szóló feladatokat kellett megoldania a diákoknak.

Szerintük nem volt nehéz az érettségi, a felkészüléssel kapcsolatban pedig elmondták, a pandémiás helyzet inkább nehezítette, mint könnyítette a dolgukat. Jobban örültek volna, ha bejárhatnak, de az érettségi közeledtével volt lehetőségük kiscsoportos jelenléti konzultációkon részt venniük.

Dózsa Lajos, az ÉSZC történelemtanára szerint a vizsga korrekt, átfogó képet mért fel a diákok tudásával kapcsolatban.

Ismertette, középszinten 180 perc és a kronológiát nem tartalmazó történelematlasz állt a diákok rendelkezésére az 1 feladatlap elvégzéséhez, míg emelt szinten a 2 feladatlapot 100 és 140 perc alatt kellett megoldani, de csak utóbbinál lehet atlaszt használni.

Dózsa Lajos kitért rá, a Kós 71 diákja tett érettségi vizsgát, mellettük pedig 30 vendégdiákot fogadtak emelt szintű vizsgákra.

Emlékeztetett, a vizsgák előtt a termeket nanotechnológiai eljárással fertőtlenítették, a diákok fertőtlenítés és testhőmérséklet-mérés után léphettek be az intézményben egy teremben pedig legfeljebb 10 diák tartózkodhatott.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email