22_03_29_erdmost_nincskep

Amikor megszaporodnak a balesetek – volán mögött havazás idején

22_03_29_erdmost_nincskep

Amikor megszaporodnak a balesetek – volán mögött havazás idején

Az Érdi Televízió riportere Kürti István rendőr alezredest, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjét kérdezte arról, mire figyeljünk, ha hideg, havas időben ülünk autóba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fontos, hogy járművünket felkészítsük a téli hidegre, illetve a hóra: szánjunk időt arra reggelente, hogy megtisztítsuk az üvegfelületeket, illetve a jelző- és világítóberendezések felületét, ellenőrizzük, hogy az ablaktörlők, valamint a hátsó ablak fűtése rendesen működik-e. Ha elmulasztottuk volna az őszi hónapokban, most feltétlenül nézzük meg a fagyálló szintjét, illetve azt, hogy a hőfoknak megfelelő összetételű folyadékot használunk-e.

A megváltozott időjárási körülmények a vezetési technikánkra is hatással lehetnek – tartsunk próbafékezést, és ha azt észleljük, hogy az út lefagyott, csúszós, akkor legyünk nagyon óvatosak. Ha hosszabb útra indulunk, pakoljunk be pokrócot, elemlámpát, feltöltött mobiltelefont, láthatósági mellényt. Ügyeljünk arra is, hogy teli tankkal keljünk útra. 

Kürti István elmondta azt is: fagyos, havas időben a rendőrség számít arra, hogy megnövekszik a balesetek száma – jellemzően az anyagi kárral járóké –, és ennek oka szinte mindig az időjárási és útviszonyoknak nem megfelelő közlekedés.

– Tartsunk egy picit nagyobb követési távolságot, legyünk előzékenyebbek, óvatosabbak, fokozottabban figyeljünk oda, ne csak az autósokra, hanem a gyalogosokra is – zárta szavait az alezredes.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email