22_03_29_erdmost_nincskep

„Áldásos, ha még mindig trendinek tartjuk a költészetet”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Áldásos, ha még mindig trendinek tartjuk a költészetet”

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Az ÉrdFM 101,3 Bundáskenyér című műsorának vendége volt Viola Szandra költő, aki beszélt szövegírásról, a költészet népszerűsítéséről, és arról is, min dolgozik jelenleg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Viola Szandra úgy tapasztalja: a költészetet népszerűsítő mozgalmak leginkább azokat érik el, akik egyébként is vesznek könyvet a kezükbe. A közönség hálás azért, hogy szokatlan módon találkozik ugyanazokkal a versekkel, az pedig, hogy más művészeti ágak képviselői is közreműködnek egy-egy programban, inspiráló lehet számukra is. A könnyűzenei előadók nagyon jól tudják közvetíteni a verseket – tette hozzá. 

És hogy miért jó olvasni? Nemcsak verseket, hanem úgy általában: „Néha annyira elveszettek vagyunk a világban. Sokat tud segíteni egy könyv, hogy valamibe tudjunk kapaszkodni, hogy tényleg érezzük, hogy élünk – hogy érzünk is, nemcsak gép módjára végezzük a hétköznapi teendőket” – mondta Szandra, aki arról is beszélt, hogy mitől jó egy vers, és hogy milyen köteten dolgozik manapság:


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email