22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: mindenki a dobogón!

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: mindenki a dobogón!

Eredetileg kilenc egységgel indult volna a szezonnyitó Balance Kupán az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya, két egységnek vissza kellett lépnie. Ennek ellenére a hét induló három arany- két ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén megváltozott a versenyszezon lebonyolítása az akrobatikus tornászok számára, hiszen 2021-től az országos döntő előtt csak négy pontszerző versenyt tartanak.

Sőt, az eredeti tervek szerint az ob-döntőn való részvételhez a négyből három pontszerzőn el is kell indulni. Épp ezért előzetesen úgy volt, hogy az ÉTC-t is kilenc egység képviseli, csak Schuman Márton és Dávid Fruzsina nem indult volna a Balance Kupán. Mint Baloghné Papp Ildikó szakosztályvezető előzetesen elmondta, a felkészülés rövidsége miatt most kevésbé volt hangsúlyos az eredmény, sokkal inkább a versenyhelyzet és az elemek csiszolása a fontos.

A verseny előtti utolsó edzésen azonban Veres Vica megsérült, így Balogh Dorkával nem tudtak elindulni a 11-16-os párosok között, ahogy az érdiek Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett youth hármasa sem, hiszen az egység egyik tagja karanténba került.

Azonban jó hír volt a versenyen, hogy az ob-döntőbe jutás menetén változtattak, így– az eddigiekhez hasonlóan – egy országos bajnoki kvalifikáció és két pontszerzőn való részvétel szükséges a fináléhoz.

Az ob-szintet az érdiek újonc hármasa rögtön teljesítette is, hiszen Szloszjár Ajsa, Csurgai Jázmin és Kovács Csenge triója egy szép gyakorlatot bemutatva lett aranyérmes.

A gyermek hármasoknál Biksi Lili, Pohly Korina és Katona Flóra is összeszedett gyakorlatot mutattak be, de az erős mezőnyben harmadik helyen végeztek.

A gyermek párosoknál az abszolút újonc Kozma Dorka Katona Lillával a vezetőedző, Baloghné Papp Ildikó szerint teljesítette, amit tud és a most megszerzett ezüstérem egy jó kezdet volt, de van még bennük fejlődési lehetőség.

Ahogy a serdülő párosoknál szintén debütált egy újonc Tóth Enikő személyében, aki Németh Sárával nyerte meg kategóriáját. Gyakorlatukról Baloghné Papp Ildikó elmondta, nagyon összeszedett statikát mutattak be, de a dinamikán van még mit csiszolniuk.

A youth vegyespárosoknál Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse az elmúlt három év közös munkájaként esélyesként nyerte meg a kategóriát, ráadásul az egyik legmagasabb pontszámot kapták gyakorlatukért. Verbinyecz Dániel pedig szintén egy abszolút újonccal, Aranyosi Zselykével végzett ezüstérmesként.

A legidősebb korosztályban, a 11-16-osok között induló Svigruha Lili, Pelczel-Nagy Eszter, Gerzanics Csenge hármas bronzérmének nagyon örült a szakvezetés, hiszen itt komoly változások voltak, ugyanis az eddig tartóként működő Svigruha Lili már felső lett, s az ő ugrásai még nem olyan jók, mint a többieké, de ezen lehet finomítani.

Az idei év második pontszerző versenyét, a Grassalkovich Kupát március 27-én rendezik Gödöllőn.

Az Érdi Torna Club eredményei a Balance Kupán
újonc hármas: 
Szloszjár Ajsa–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge 1. hely
gyermek hármas: Biksi Lili–Pohly Korina–Katona Flóra 3. hely
gyermek páros: Katona Lilla–Kozma Dorka 2. hely
serdülő páros: Németh Sára–Tóth Enikő 1. hely
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1. hely, Aranyosi Zselyke (újonc)–Verbinyecz Dániel 2. hely
11-16 hármas: Svigruha Lili–Pelczel-Nagy Eszter–Gerzanics Csenge 3. hely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email