22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: kezdésnek két érem

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: kezdésnek két érem

Egy-egy arany- és ezüstéremmel nyitotta meg a 2020-as versenyszezont az Érdi Torna Club. Az egyesület öt akrobatikus tornász egysége indult a fővárosi Balance Kupán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, a 2020-as szezonra alaposan átalakult az akrobatikus tornászok versenynaptára. Az új idény az eddig megszokott tavaszi-őszi időszak helyett három hónap alatt lezajlik, s a májusi országos döntő előtt csak négy pontszerző versenyt rendeznek.

Az évad pedig már február 16-án elkezdődött a Balance Akrobatika és Torna Club rendezésében a fővárosban, ám a felkészülés rövidsége miatt – a többi egyesülethez hasonlóan – az ÉTC nem tudott teljes delegációval indulni, a tizenkét egységből csupán öten vettek részt.

– A verseny megrendezése nagyon jól sikerült, ez megadta az alaphangot, mert nagyon jól kialakították a területet, volt rendes bemelegítőtalaj, úgyhogy a gyermekek felkészülése a gyakorlatok előtt sokkal jobb körülmények között zajlott – kezdett bele Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője, aki megjegyezte, a Balance Kupán jóval kevesebb egység indult, mint év közben szokott.

Az érdiek két egysége azonban hendikeppel indult, hiszen Balogh Máté és Töpler Natasa youth vegyespárosa például évek óta együtt dolgozik, így nem okoztak meglepetést azzal, hogy aranyérmesek lettek. A youth lány párosoknál Balogh Dorka és Veres Vica egysége bő fél évvel ezelőtt állt össze, a tavalyi három verseny után az idei elsőn ezüstérmesként végzett.

– Attól függetlenül, hogy Mátéék egy új gyakorlatot kaptak sokkal inkább a koreográfiára kellett figyelniük, mint az elemekre és nagyon szép gyakorlatot sikerült bemutatniuk, ami jó alap lehet az évre. A legjobban az látszódott, hogy az egység tagjai minden rezdülését ismerik a másiknak és még, amikor egy kicsit gondolkodtak a koreográfiában, akkor is tudták, mi következik, ez sokat számított – értékelte az aranyérmes vegyespáros teljesítményét a szakosztályvezető.

A két érmes egység mellett az újonc párosoknál debütáló Biksi Lili–Katona Flóra páros negyedik helyen végzett, míg a youth hármasoknál Pelczel-Nagy Eszter, Svigruha Lili, Szloszjár Ajsa triója hatodik, Pohly Jována, Renglovics Anna és Dávid Fruzsina hármasa hetedik helyen végzett.

– Ahhoz képest, amennyi idő volt, jól sikerült az első verseny, az öt egységből négy gyakorlatával teljes mértékben meg lehettem elégedve, sajnos Pohly Jována, Renglovics Anna és Dávid Fruzsina hármasának nem sikerült azt a szintet hozni, ahol jelen pillanatban állnak – mondta Baloghné Papp Ildikó.

Az országos döntőre való kvalifikáció március 21-én, az FTC által az Elek Gyula Arénában rendezett Fradi Kupával folytatódik, ahol a tervek szerint az érdiek már kilenc egységgel indulnak.

Az Érdi Torna Club indulói a Balance Kupán
újonc páros:
Biksi Lili–Katona Flóra 4. hely
youth páros: Balogh Dorka–Veres Vica 2.
youth hármas: Pelczel-Nagy Eszter–Svigruha Lili–Szloszjár Ajsa 6., Pohly Jována–Renglovics Anna–Dávid Fruzsina 7.
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email