22_03_29_erdmost_nincskep

29 diósdi van karanténban

22_03_29_erdmost_nincskep

29 diósdi van karanténban

23 lakcímen 29 diósdi van karanténban, a zárás alatt Diósdon sem lesz gyermekfelügyelet az iskolákban, óvodákban, viszont a bölcsőde nyitva tart. A helyi polgármesteri hivatalban szünetel a félfogadás, emellett 381 adag vakcinát kaptak a helyi háziorvosok - közölte Spéth Géza, Diósd polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Spéth Géza közösségi oldalán beszámolt róla, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának tájékoztatása szerint 23 lakcímen 29 diósdi polgár áll kötelező járványügyi megfigyelés alatt.

A kormány döntése értelmében az általános iskolák, óvodák március 8. és 22. között zárva tartanak és digitális oktatásra állnak át. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelkezése miatt ezen intézményekben nem lesz gyermekfelügyelet.

Spéth Géza hozzátette, a jelenlegi szabályozásoknak megfelelően a Zöldfa Bölcsőde továbbra is nyitva tart.

A súlyosbodó járványhelyzetre tekintettel március 8. és 22. között szünetel a személyes ügyfélfogadás Diósd Polgármesteri Hivatalában, melynek munkatársai azon dolgoznak, hogy a kisgyermekes dolgozók részére biztosítsák a gyermek felügyeletét a zárás alatt, de telefonon, e-mailben és ügyfélkapun keresztül is lehetséges az ügyintézés.

Dr. Varga Dániel alpolgármester arról tájékoztatta Spéth Gézát, hogy a héten a négy felnőtt háziorvosi praxis mintegy 381 fő beoltására elegendő vakcinát kapott, melyek beadása folyamatosan zajlik az Egészségházban, emellett 84-en a törökbálinti oltóponton kaptak vakcinát. 

Diósd polgármestere emlékeztetett, a helyi önkormányzat továbbra is biztosít textilmaszkokat az igénylők részére az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a +3623/381-783-as telefonszámon  munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email