22_03_29_erdmost_nincskep

174 éves szolgáltatás szűnik meg a postán

22_03_29_erdmost_nincskep

174 éves szolgáltatás szűnik meg a postán

2021. április 30-tól megszűnik a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatás a Magyar Postán – számolt be róla honlapján a társaság, amely döntését az elmúlt évtizedben jelentősen csökkenő igényekkel indokolta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint emlékeztetnek, az első táviratot 174 éve, 1847-ben Bécs és Pozsony között továbbították. Eleinte csak hivatalos táviratokat adtak fel, majd a magánforgalom is igénybe vehette.

Részletezik, a telefon és az internet fejlődésével a táviratok száma drasztikusan lecsökkent. 30 éve még 8 millió táviratot küldtek, 2020-ban viszont csupán 23 ezret.

Kitértek rá, a távirat magyarországi kivezetése nem példa nélküli, hiszen számos országban, így Ausztriában, Csehországban, Németországban, Hollandiában, Franciaországban vagy éppen Szlovéniában is megszűnt a szolgáltatás.

A Magyar Posta hozzátette, a távirat kivezetése a társaság modernizálási programjához illeszkedő változás, hiszen céljuk az ügyféligényeket lefedő termék- és szolgáltatáskínálat kialakítása, figyelembe véve a gazdaságossági szempontokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email