22_03_29_erdmost_nincskep

Vigye a zöldet!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vigye a zöldet!

Januártól utcalista szerint, egy-egy területre fókuszálva osztották ki az üveggyűjtő (zöld színű) kukákat az ÉTH Sas utcai telephelyén. Az ütemezett átadás lezárult, mostantól munkanapokon 8-16 óra között bárki átveheti a gyűjtőedényt, amit térítésmentesen biztosít a szolgáltató.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉTH mintegy huszonötezer üveggyűjtő edény kiosztását kezdte meg januárban. Az elmúlt hetekben ütemezetten, egy-egy területre fókuszálva végezték az átadást, mivel az üvegvisszagyűjtést fokozatosan vezették be a városban. Ez a szakasz már lezárult, mostantól az üveggyűjtő edényt nyitvatartási időben (8 és 16 óra között) bármelyik hétköznapon átvehetik a lakosok.

Fontos, hogy minél többen átvegyék a kukákat, hiszen a szelektív üvegvisszagyűjtés már elkezdődött; ugyanazon a napon viszik el az üveg-, mint a műanyag- és a papírhulladékot. Nincs tehát külön időpont, hanem mindhárom (kék, zöld, sárga) kukát egy napon kell kihelyezni az ingatlan elé.

Aki nem tudja megoldani az üvegvisszagyűjtő kuka házhoz szállítását, adhat meghatalmazást a szomszédjának, rokonának. A meghatalmazás és az átvételi elismervény letölthető formanyomtatványát az ÉTH honlapján található tájékoztató tartalmazza.

Az átvételhez be kell mutatni a személyi igazolványt, illetve a befizetett ÉTH hulladékszállítási számlát/csekket is.

Idős, egyedülálló ügyfelek, akik nem tudnak gondoskodni az üveggyűjtő edény elszállításáról, kérhetnek segítséget az ügyfélszolgálaton.

Fontos tudni: a zöld edényekbe csomagolási üveghulladék kerülhet; ablaküveg, személyautók szélvédője nem. Ami a mennyiséget illeti, a normál kuka méretű, de fenekelt edények hatvan literesek, három-négy kiló üveg, de akár több is belekerülhet – a gyakorlat azt mutatja, hogy havi rendszerességgel ürítve ez a méret elegendő szokott lenni.

A program a KEHOP 3.2.1-15-2016-00008  „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Érd Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” projekt keretében valósul meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email