22_03_29_erdmost_nincskep

Veszélyes a levegő minősége Érd környékén

22_03_29_erdmost_nincskep

Veszélyes a levegő minősége Érd környékén

Több helyen is veszélyesnek minősítették a levegő minőségét szombaton a magas szállóportartalom miatt. Közéjük tartozik Budapest, Tököl és Százhalombatta is. Ezeken a településeken nem ajánlott hosszabb ideig a szabadban tartózkodni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

További településeken minősítették veszélyesnek a levegőt a magas szállóportartalom miatt szombaton. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképén már Budapest, Tököl, Százhalombatta, Várpalota, Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok és Hernádszurdok is a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel szerepel.

Emellett Oszláron, Egerben, Salgótarjánban, Szolnokon, Kecskeméten, Vácon, Tatabányán, Székesfehérváron, Győrben és Szentgotthárdon egészségtelen a levegő.
    
Szeged, Esztergom, Dorog, Veszprém, Ajka, Mosonmagyaróvár, Sopron és Szombathely levegője kifogásoltnak számít.

A legtöbb helyen az előrejelzés szerint nem várható jelentős változás a levegőminőségben.

A Főpolgármesteri Hivatal szombaton az MTI-vel azt közölte: Budapesten jövő hét péntekig nem várható lényegi javulás.
    
Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az egészséges embereknek is ajánlott kerülni a szabadban a hosszabb ideig tartó fizikai munkát, a sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvni kell ettől – írja az MTI.

Mint azt korábban megírtuk, Érden pályázati forrásból a város hat pontján telepítenek állandó légszennyezettség-mérő műszereket a közeljövőben, most viszont még nincsenek ilyen mérőpontok, ezért a város nem szerepel a statisztikákban.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email