22_03_29_erdmost_nincskep

Véget értek a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgák

22_03_29_erdmost_nincskep

Véget értek a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgák

Országszerte több tízezer fiatal adott számot tudásáról annak reményében, hogy bekerül az általa választott középiskolába. A magyar nyelv és irodalom vizsga során olyan feladat is kaptak a felvételizők, melyben érveket kellett felsorolni az online oktatás ellen és mellett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az írásbeli vizsga két részből állt: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor várt a diákokra. A vizsgákat – a járványhelyzetre való tekintettel – a korábbiaknál lényegesen több helyszínen szervezték meg, ezzel is csökkentve a járványügyi kockázatokat. Az idei felvételire mintegy 75 ezer tanuló jelentkezett. Az érdi Benjámin a Budapesti Gépészeti Centrum Mechatronikai Szakgimnáziumába felvételizett. „Sokat készültem rá, a felkészülésemet a Covid nem igazán befolyásolta, mert az előkészítő órákra tudtam járni. Maga a vizsga nem volt annyira nehéz, talán a matek volt kicsit nehezebb, mint a magyar, de úgy érzem jól sikerült. Január 29-én lesz eredmény, akkor meg is tudom, hogy valóban sikerült-e.”

A vizsgázó arról is beszámolt, hogy egyáltalán nem voltak zavaróak a járványügyi védekezések, tízen lehettek egy teremben és a tanároknak kötelező volt a maszk, a diákok számára pedig csak ajánlott. Érdekesség, hogy a magyar nyelv és irodalom részben, egy olyan feladat is volt, melyben érveket kellett felsorolni az online oktatás ellen és mellett.

Sikerült beszélnünk két érdi kislánnyal is, akiknek inkább a magyar vizsgával gyűlt meg a bajuk, ők egyébként gimnáziumban szeretnék folytatni tanulmányaikat. Mind mondták, mindketten sokat készültek a felvételire, az összes elérhető felvételi feladatsort megoldották és külön tanárhoz járnak fél éve. „A beléptetéssel egyébként nem volt gond, és ehettünk-ihattunk is a vizsga ideje alatt.”

Előzetes információink szerint a december 4-éig leadott jelentkezési lapok szerint az érdi Gárdonyiban 393 diák írásbelizett, a Marianum iskolában hetven diák tett írásbeli vizsgát. A VMG-ben 130 tanuló felvételizett nyolcosztályos képzésre, 206 pedig négyosztályosra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email