22_03_29_erdmost_nincskep

A vasúti átjárókat figyeli a rendőrség

22_03_29_erdmost_nincskep

A vasúti átjárókat figyeli a rendőrség

A társszervekkel és vasútbiztonsági szakemberekkel tart fokozott ellenőrzést a biztosított és biztosítatlan vasúti átjárókban az Érdi Rendőrkapitányság, amely az itt megvalósulandó szabályokat ellenőrzi.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője az Érd Tv-nek elmondta, „az ellenőrzés fő célja a biztosított és biztosítatlan vasúti átjárókban megvalósulandó szabályok ellenőrzése.”

Mint részletezte, a szabály egyszerű, ha a fénysorompó fehér jelzést ad és a sorompó nyitott állapotban van, illetve meggyőződtünk róla, hogy a vágányon nem közlekedik vasúti jármű, akkor áthaladhatunk, minden más esetben kötelező megállni, ahogy ha jelző őr van segítségünkre, akkor az ő jelzéséhez kell alkalmazkodni.

Kürti István a tárnoki, Dózsa György úti vasúti átjáró ellenőrzése kapcsán kitért arra is, a fokozott ellenőrzés során műszeresen ellenőrzik azt is, hogy a közlekedők betartják-e a sebességhatárt.

Hangsúlyozta, az átjárókban folyamatosan haladnunk kell járművünkkel, ott tilos megállni.

Kürti István elmondta azt is, területükön nem jellemző a baleset, de előfordul, hogy a járművezető nem győződik meg a biztonsági áthaladásról. Hozzátette, személyi sérülést okozó balesetet még nem tapasztaltak, de olyan előfordult – és eljárást is folytatnak –, hogy letört a sorompó.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email